Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Scooter MOT Krav

Trafikministeriet testet, bättre känd som MOT test, är en årlig undersökning av någon auto fordon över tre år i Storbritannien som används på allmän väg. Granskningen omfattar bilsäkerhet, om fordonet är trafiksäkert och avgasutsläpp. Fordon som passerar utfärdas ett intyg att förklara dem säkra för användning på allmänna vägar fram till följande år. Det finns olika klasser av MOT test, och skotrar och andra små moped cyklar upp till 199 cc (kubikcentimeter) i motorstorlek är i klass I. Lights

Alla lampor ska fungera korrekt, med strålkastare som arbetar på både huvud-och halvljus, lysande direkt framför på helljuset och glänsande något lägre och till vänster på halvljus. Indikatorn och varningsljus måste fungera och blinka i jämn takt. Alla lampor ska vara fri från chips eller sprickor, och skotrar, som alla cyklar, måste ha en röd reflektor skruvas fast på bakre änden av cykeln.
Styrning

Den högsta misslyckas skattesats för skotrar under Mots involverar ljus, men det är tätt följt av styrningen. Det kommer att finnas noggranna kontroller göras för att se till att styret och handtag är ordentligt monterade och fastskruvade, samt att styrningen kan utföras helt och fritt utan motstånd eller motstånd. Styret ska inte röra vid bränsletanken när den är helt vände låsa, även när framhjulet är från marken.
Bromsar

Bromsar är en viktig del av undersökningen, kunde så dåliga bromsar leda till en katastrof på vägen. Innan du sätter sin cykel för MOT, bör skoter ägare kontrollera att deras bromsarna är säkra genom att inspektera slangarna för eventuella läckor eller sprickor, och att se till bromsskivorna sitter fast och kuddar är inte slitna.

Däck

Däck ofta orsaka problem för många ägare under Mots, men dessa problem är mycket lätt att undvika. Ägarna bör se till att deras däck inte är slitna, eftersom de kommer att undersökas för tråd djup och kondition, samt ha lagren och kontrollera inställningen. Ekerhjul kommer att kontrolleras för trasiga ekrar och hjul gjutna för sprickor.
Ytterligare tester

främre och bakre fjädring av skotrar också kommer att utredas, liksom tillstånd av avgaser, fotstöd och stänkskärmar, och även fungerande horn. När alla krav har uppfyllts, kommer fordonet förklaras som säker för vägen. Skotrar som missar testet kommer inte att tillåtas på vägen tills de nödvändiga förändringar och förbättringar har gjorts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120732.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.