Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Felsökning av en Honda 50cc moped

Mopeder är ett bra sätt att pendla runt staden, via din ort, eller upp stora kullar. Även 50cc moped motorer är kända för sin tillförlitlighet, varje gång på ett tag kommer de att bryta ner och sluta springa. Lyckligtvis har en 50cc motor en kolv och en förgasare, vilket gör allt mycket lätt att arbeta med. Det finns tre anledningar till att mopeder kommer att sluta köra: en smutsig förgasare, ett dåligt tändstift eller dåligt punkter tändning. Om du kan fixa dessa saker, kommer din moped vara igång igen. Saker du behöver
Skruvmejsel
mutterdragare
Handskar
Tändstift (Om lager tändstiftet är utslitet) katalog Förgasare renare
Starter fluid
5-liters hink
Luftkompressor
Visa fler instruktioner
Starta din Moped Back Up
1 Tändstiftet ska utskjutande ur motorn.

Kontrollera tändstiftet på mopeden. Det ligger på framsidan av motorn. Skruva bort pluggen. Nu försöker köra motorn med tändstiftet sticker ut ur motorn. Om du kan synbart se gnista, det fungerar. Men om du inte kan se gnista, kolla modellnumret på sidan av tändstiftet och köpa ett nytt tändstift med samma nummer.
2 Den lilla maskinen till vänster om motorn är förgasaren.

Spray starter vätska in i förgasaren luftfilter, och försöker köra mopeden. Om mopeden går i ca 5 sekunder och sedan dör ut, ligger problemet i förgasaren. Detta kan innebära ett antal saker, såsom din carb är smutsig, eller jetplan inuti förgasaren är igensatt. Hursomhelst, kommer du att kunna fixa dessa med lite arbete.
3

Städa förgasare genom att ta isär den, och blötläggning över natten i en 5-liters hink av förgasare renare. Förgasare renare kommer i en aerosol kan, så det är bara att försöka tömma den kan i hinken och låt förgasaren blöt i det.
4

Ta förgasaren ur mixen, och låt det luft- torka hela dagen. Försök inte att handduk-torka. Du kan sluta plugga upp några gasstrålar med små bitar av hushållspapper.
5

Force luft genom alla de små hålen i förgasaren med hjälp av en kompressor. Se till att få varje hål att gasen kan gå igenom, eftersom varje liten sten eller bit av smuts kan stoppa flödet av gas, motorn stängs av. När du har forcerad luft genom förgasaren, sätta ihop det igen.
6

Placera förgasaren tillbaka på mopeden. Det ska som ny igen. Om du har problem med hastigheter, läs Avsnitt 2.
Felsökning en arbetsgrupp Moped
7

Titta på din förgasare, ligger på toppen av din mopedens motor. Sticker ut från ena sidan, kommer du att se en skruv som har en fjäder på sina gängor. Med hjälp av en skruvmejsel, vrid den skruv hela vägen in, och sedan skruva ut en-och-en-halva varv.
8 p Om din toppfarten är långsammare än 30 miles per timme, gör en total rengöring av din moped. Med detta menar jag att du ska göra följande:

Rengör carburetorWipe ner utsidan av engineOil kolvens headCheck däcket pressureRemove rost från fendrar, styre, etc. med hjälp av stålull

Göra ovanstående kan och kommer att öka din toppfart, bara för att din moped nu kommer att vara i fabriken-liknande tillstånd.
9 p Om du letar efter en högre toppfart, överväga att köpa en stor- borrningen kit, som innefattar en större förgasare, större kolvhuvud och ny packning set. Dessa kit sälja för runt $ 200, men du kommer att se minst en åtta mil per timme fartökning. Du kan få dessa snabba kit online på battlescooter.com, treatland.tv eller 1977mopeds.com.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120663.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.