Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Hur man bibehåller Skotrar

I årtionden har skotrar som prisvärda och tillförlitliga transporter i nästan varje hörn av världen. Skotrar har en talang för att placera några krav på ägarens tid och budget, en egenskap som har orsakat många amerikaner att anta en skoter som ett kostnadseffektivt transportalternativ. Så enkelt som de är, skotrar kräver fortfarande ett regelbundet underhåll rutin för att göra tjänst i åratal. För det mesta, kan många av dessa underhållsartiklar utföras av ägaren med grundläggande handverktyg. Instruktioner
1

Kontrollera och ändra din scooter s olja regelbundet. För att fungera smidigt, kräver din scooter ren olja till korrekt smörja och kyla motorns inre komponenter. För de flesta skotrar med en fyrtakts motor, bör oljenivå kontrolleras före varje körning, antingen med mätstickan på oljepåfyllningslocket eller med oljan "synglaset" på sidan av motorn. Oljebyten, dock rekommenderas var 300 till 1.200 miles av resor.
2

Kontrollera och rengör luftfiltret. Över tiden, vägdamm och skräp börja täppa din scooter luftfilter, svältande motorn i luften och minskar prestandan. Luftfiltret är oftast placeras i en luft låda, som är monterad på vänster sida av svängarmen och direkt ovanför bakhjulet. Ta ut luftfiltret var 2.500 miles och rengör det genom att skaka ut damm och skräp. Inspektera den för skada, byter filtret helt om det finns några revor eller sprickor i filtret.
3

Byt ditt tändstift. Om din scooter har blivit allt svårare att starta eller börjar att förlora makten, kan ditt tändstift har slitits ut. Skruva loss tändstiftet ur motorn och sätt ett nytt tändstift.
4

Kontrollera dina däck och däcktryck. Kontrollera din däckets lufttryck och slitage är ett kritiskt steg som bör göras innan varje åktur. Titta speciellt för ojämna, slitagevarnare kala fläckar och punkteringar längs ytan av däckets slitbana. Även inspektera däcksidor för sprickbildning och tecken på torr röta. Om dina däck är skadade på något sätt, har dem bytas ut omedelbart. Nästa, kolla däcktryck. Rekommenderat däcktryck för de flesta skotrar är 30 psi (pounds per square inch) för framdäcket och 32 psi för baksidan.
5

Kontrollera dina bromsar och bromsbelägg. Börja med att dra i spaken, vilket bör kräva att företagen drar till åt bromsarna. Om spaken pull är mjuk, lufta bromsen linje för att ta bort luft som kan ha blivit instängd. Nästa, kontrollera tjockleken på bromsbeläggen, vilket bör ha minst 2 till 3 mm av pad material mellan bromsskivan och dynans metall uppbackning. Något mindre än 2 mm kommer att kräva ersättning av bromsklossarna.
6

Test och ladda batteriet. Din scooter förlitar sig på sin batteri för att driva motorns tändsystem. Använd en multimeter för att kontrollera batteriets spänning, vilket bör vara mellan 13,0-13,4 volt när skotern är avstängd. Om batteriet är mindre än detta, anslut den till en batteriladdare och låt den ladda fullt. Om spänningen är fortfarande under 13,0, byta ut batteriet.
7

Testa skoter elektriska komponenter. Kontrollera att alla skoterns lampor fungerar och byt eventuella lampor som kan ha brunnit. Gå igenom blinkers för att se till att de blinkar ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120639.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.