Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Så att ta isär en moped

Om du gillar att mixtra, kanske du har tillfälle att ta isär din moped. Mopeder är en särskilt bra källa till underhållning och nöje för många motor fanatiker, som mopeder erbjuder enkla, förlåtande motorer för människor att leka med. Eftersom de flesta mopeder är bara en kolv, moped motorer är en av de enklaste mekaniska artiklar att arbeta på. Om du känner dig obekväm runt motordelar, men ta med din moped till en certifierad mekaniker att få det tas isär. Saker du behöver
Skruvmejsel
mutterdragare
Ziploc påsar
tidningen
WD-40
Visa fler instruktioner
tar isär motorn
1

Börja ta isär motorn genom att först ta bort förgasaren. För att göra detta behöver du en skiftnyckel för att ta bort den från motorn. Ta skiftnyckel, och ta bort muttern och bulten som håller förgasaren till gasen intag, som ligger på toppen av motorn. Förgasaren bör nu vara helt off i motorn.
2

Ta bort motorkåpan på sidan genom att lossa de fyra eller så skruvar som håller i metall eller plast. När detta dyker upp, kommer du att se det inre arbetet i motorn, vilket innefattar kolven, packningar och motorblocket.
3

Ta av kolven huvudet genom att vrida dina pedaler tills kolven är vid sin yttersta punkten, där du sedan kommer Skruva ur de två skruvarna som håller den på motorn. Det kommer att dyka rätt av motorblocket.
4

Ta av gasen och bromsledningar genom att sticka en skruvmejsel under styret gaspådrag, och försiktigt glider av mekanismen.

Ta isär Frame
5

Ta bort hjulen och däck genom att skruva loss muttern och bulten som håller i ratten, som ligger längst ner i de främre och bakre stötdämpare. När du har tagit bort hjulet, placera din moped på sin sida för att förhindra skador på stötdämparna.
6

bort styret genom att skruva loss muttern och bulten i direkt centrum av staplarna. Detta måste göras efter avlägsnande av broms-och gasreglage kablarna, eftersom de också håller styret på plats.
7

Ta chocker utanför din moped genom att skruva loss muttern och bulten på toppen av chocker. Dessa störningar kommer ofta hålls samman av en lång bult.
8

Ta magneto av din moped genom att ta bort de (oftast) två skruvar som håller magneto på plats. På vissa äldre modeller, är den magneto limmade på ramen. För att ta bort denna typ av placering, måste du använda någon form av lim remover och vänta på att bryta ned lim molekyler håller magneto på.
9

Din cykel kommer nu att strippad ner till den nakna ben, och du kan göra anpassningar till ramen, motorn eller hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120672.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.