Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Min 49 cc Moped startar inte

En hård-start scooter problem är ofta hänföras till en förlust av elektrisk gnista vid motorns tändstift eller ett problem i bränslesystemet. En del detektivarbete krävs för att fastställa den exakta orsaken till problemet, men kräver inte alltför mycket teknisk kunskap när du vet vad du ska leta efter. När problemet är identifierat, kan göra lämpliga reparationer få skotern igång igen. Var inte rädd att kontakta din scooter s återförsäljare för hjälp om du inte kan lista ut problemet. Saker du behöver
Gas
Multimeter
Automatisk batteriladdare
Phillips skruvmejsel
Tändstiftshylsa
Hylsnyckel
Spark Förgasare plug
rengöringsspray
Wire
Visa fler instruktioner
1

Öppna skotern förarstolen med tändningsnyckeln och skruva av tanklocket. Kontrollera gasnivån inuti tanken visuellt. Vicka skotern från sida till sida och lyssna efter ett plaskande ljud då gasen rör sig inne i tanken. Fyll tanken med färskt gas om du inte kan se gasnivån eller höra gas stänk inuti tanken.
2

Testa batteriet under stolen med en multimeter. Ställ multimetern s ratten för att läsa en likström (DC) spänning skala. Placera mätaren blymönja på batteriets positiva (+) pol och den svarta kabeln till batteriets negativa (-) pol. Ladda batteriet med en automatisk batteriladdare om batteriets spänning är lägre än 12,5 V DC.
3

Lossa den lilla panelen från mitten av skoterns golvskiva med en Phillips skruvmejsel för att komma åt tändstiftet. Dra gnista bort tändkabeln i slutet av tändstiftet. Skruva loss tändstiftet ur motorn med ett tändstift socket och skiftnyckel. Skjut en tråd på änden av tändstiftet. Placera spetsen på tändstiftet mot motorn och starta skoter. Byt tändstift om en blå gnista inte avges från slutet av tändstiftet.
4

Lokalisera förgasaren på vänster sida av skotern, precis ovanför motorn. Dra bränsleledningen bort från förgasaren. Lossa klämmorna på båda ändarna av förgasaren med Phillips skruvmejsel dra sedan förgasaren från motorn. Skruva loss flottören skål från botten av förgasaren med skruvmejseln. Spraya strålarna - de små bränslemunstyckena inuti float bowl - med förgasare rengöringsspray och passerar en liten tråd genom deras öppningar. Sätt tillbaka float skål och förgasaren på skotern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120545.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.