Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Hur man gör en Scooter Exhaust Tystare

När din scooter åldrar, kan hål utvecklas i ljuddämparen, vilket gör att avgaserna att släppas i mer än ett ställe och göra starkare motorljud. Denna högre ljud kan också orsakas av luftfiltret på avgassystemet intag eller från skadade eller gamla ljuddämparen packning, som kallas en baffel. Du kan ersätta din scooter s ljuddämpare och luftfilter lätt i ungefär en timme, eller om du kan ta bort baffeln från ljuddämparen, kan du byta ut den istället för hela ljuddämparen. Du kan också byta ut din nuvarande ljuddämparen med en absorption ljuddämparen som driver avgaserna genom en större kammare, vilket minskar dess buller. Saker du behöver
Scooter
ny ljuddämpare
ny ljuddämpare packningar
Nytt luftfilter
Hylsnyckelsats
Phillips skruvmejslar
Glidmedel
Shop trasor
Pipe expander
Anti-gripa
Ny baffel
Visa fler instruktioner
Ta bort den gamla ljuddämpare
1

Placera din scooter på centralstödet. Ta bort skruvarna som håller värmeskyddet på den sida av ljuddämparen, under sätet, med en Phillips skruvmejsel. Din scooter kan också ha ett huvud mössa, men om din nya ljuddämparen kommer med en bifogad, behöver du inte ta bort det. Värmeskölden ska ha tre skruvar som håller den till ljuddämparen, även om detta kan variera beroende på märke av skoter.
2

Använd en spärr för att ta bort skruvarna som håller fast ljuddämparen till skotern. Kontrollera under ljuddämparen för att se till att du har tagit bort alla bultar. Vid denna punkt ljuddämparen bör endast anslutas till motorn genom huvudröret. Vissa ljuddämpare kan tas bort från detta rör även om de flesta kommer att svetsas till det. På skarven mellan ljuddämparen och huvudet röret
3

Spray smörjmedel och vrid den som du drar bort det huvudrör. Om ljuddämparen du installerar är ansluten till ett nytt huvud pipe, ta inte bort ljuddämparen, gå direkt till steg 4
4

Ta bort de fyra bultarna eller skruvarna som håller huvudet röret till avgasporten av. skoterns motor.
5

Dra huvudet röret av motorn och ta bort packningen.
6

Kontrollera porten avgaser för någon uppbyggd eller skräp som måste bort.
7

Montera den nya packningen och fäst den nya chefen röret, se till att det riktas in rätt mot avgasporten. Fäst den nya ljuddämparen till huvudet röret, om det inte redan är ansluten, säkra allt tätt men inte för hårt.
8

Kontrollera att allt är inriktat och monteras korrekt, dra åt skruvar och bultar. Kontrollera alla anslutningar innan du sätter tillbaka värmeskölden.
9

Starta din skoter medan det fortfarande på centralstödet och kolla avgaserna, hålla din hand nära, men inte röra, huvudet rörets samband med utblåset för att känna om någon avgaserna skjuts ut anslutningarna. Om så är fallet, kan du behöva ta bort alla delar och arbete på återanpassa anslutningarna.
Byta baffeln
10

Placera din scooter på centralstödet . Ta bort värmeskölden med en skruvmejsel och sedan ta bort skruvarna som håller fast ljuddämparen till skotern.
11

bort ljuddämparen från huvudet röret, lossa den med Liquid Wrench och vrida från sida till sida när du drar den bakåt.
12

Ta bort skruvarna som håller huvudet cap till ljuddämparen och ta bort huvudet cap. Detta kommer att ge dig tillgång till baffeln.
13

nå in i ljuddämparen och försöka dra ut baffeln. Om det inte kommer ut lätt, spraya den med anti-gripa, låt det sitta i 30 minuter och sedan försöka dra ut den igen. Om det fortfarande inte kommer att vika, sätta ett rör expander och vrid den tills den sitter tätt mot baffeln.
14

Dra röret expander för att ta bort baffeln.
15

Skjut in den nya plattan in i avgassystemet och kontrollera att den sitter ordentligt. Du kan sätta in röret expander för att vända den för att se baffeln utökas ordentligt i ljuddämparen.
16

Återkoppla huvud mössa, skjut sedan ljuddämparen på huvudet röret och skruva fast den på skotern , vilket gör att alla anslutningar sitter stadigt. Sätt tillbaka värmeskölden.
17

Starta skotern, medan det fortfarande är på centralstödet, för att testa ljudet av ljuddämparen.
Byta luftfilter

18

Placera din scooter på centralstödet. Leta luftfiltret på motsatt sida av ljuddämparen.
19

Ta bort skruven i mitten av luftfiltret fallet ligger direkt under sätet. Ta bort luftfiltret lock och ställ den åt sidan.
20

tag i luftfiltret och dra det försiktigt rakt mot dig. Kontrollera luftfiltret fallet för skräp eller skada. Rengör den vid behov.
21

Skjut det nya luftfiltret i fallet då byta luftfilter locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120579.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.