Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Hur du ändrar en mopeddäck

Även om de känns som de kommer att vara för evigt, kommer din mopedens däck slutligen slits ut. När detta händer, kan du ta din moped till din lokala återförsäljare och delegera däckbyte till dem på din bekostnad. Eller, kan du tackla utmaningen huvudet på och eventuellt spara en hel del pengar. Ta bort och byta däcken på de flesta mopeder och skotrar är en ganska enkel uppgift som normalt kan göras med några enkla handverktyg och en kompressor. Läs på om du känner till utmaningen. Saker du behöver
Hylsnyckel och uttag
Wrench in
Träklossar
Kärna Tool Review Däck strykjärn
Air kompressor
Däck
Visa fler instruktioner
1

bort framhjulet. Parkera mopeden på dess cykelställ och lossa den främre muttern differentialbroms med en långskaftad skiftnyckel. Lyft mopeden på dess centralstödet. Lossa de främre bultarna axliga nypa på framgaffeln med hjälp av en hylsnyckel. Lossa den främre bromsen kabeln med en skiftnyckel och dra ut axeln på framgaffeln. Sänk hjulet till marken och rulla bort från mopeden.
2

Demontera bakhjulet. Parkera mopeden på dess cykelställ. Med hjälp av en skiftnyckel, lossa broms-kabeln. Lossa den bakre muttern differentialbroms med en långskaftad skiftnyckel. Lyft mopeden på dess centralstödet. Skjut hjulet framåt för att frigöra spänningen i kedjan och dra kedjan bort av hjulets kedjehjul. Skruva axeln låsmuttern helt och dra ut axeln för att frigöra hjulet. Sänk hjulet till marken och rulla bort från mopeden.
3

Placera hjulet på ett par träklossar som stöd. Ta ventilspindeln med en kärna verktyg och låta däckets röret för att tömma. Tryck däcket nedåt för att skapa en klyfta mellan hjulet och däcket.
4

Sätt ett däck järn i springan och tryck på däck järn ner mot mitten av hjulet för att sträcka en del av däcket över hjulet. Behåll trycket på däcket järn. Infoga ett andra däck järn mellan däck och hjul vid trängsta delen av gapet. Tryck ner den andra däck järn att sträcka mer av däcket över hjulet.
5

behålla trycket på första däck järn och flytta andra däck järn vidare längs däcket. Tryck ner för att sträcka mer av däcket över hjulet. Upprepa vid behov, arbetar i utkanten av däcket bort av hjulet tills däcket är fäst vid ena kanten på hjulet.
6

Dra återstående kanten på däcket till kanten av hjulet och stå upp däcket på sin sida. Sätt ett däck järn mellan däcket och den yttre kanten av hjulet. Dra däck järn uppåt för att tvinga däcket helt off av hjulet. Dra ut slangen från däcket.
7

Hook kanten av det nya däcket över hjulet och tryck nedåt för att tvinga kanten på däcket på hjulet. Sätt tillbaka ventilkärnan i röret med hjälp av en kärna verktyg. Pumpa slangen delvis med en kompressor och anpassa rörets ventilspindeln med hjulets ventil hålet. Sätt in röret i det nya däcket. Skjut rörets ventilskaftet genom hjulets ventil hålet. Använd ett däck järn för att dra den återstående kanten på däcket på hjulet.
8

Pumpa däckets röret helt, Fylla däck till din önskade däcktrycket. Sätt tillbaka hjulet på mopeden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120656.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.