Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Om Vespa Turbo

Vespa skotrar är populära, särskilt i Europa, för korta transporter. De brukar inte beteckna inte hastighet eller hög effekt, utan snarare stil och funktionalitet. En turbo, under tiden, är en motor modifiering som ansluter en gaskompressor till avgasröret hos motorn. Denna anordning tvingar högkoncentrerad luft tillbaka in i motorns intag, kraftigt öka förbränningen effekt genom att öka koncentrationen av syre i motorn. De flesta turboladdare är konstruerade för större motorer, men det är möjligt att montera en turboladdare på en Vespa. Vespa Motorspecifikationer

Vespa säljer ett brett utbud av modeller, men de flesta har en relativt liten motor med en begränsad maxhastighet. Ingen turbo modell finns från bolaget. En mid-line modell, Vespa LX 150, dvs, har en maxhastighet på 59 km /h och en 150 kubik-centimeter motor. Dess tank bär 2.3 liter bensin. Addera Turbocharging Vespa

Även Vespa inte säljer en turbo cykel, är en sådan modifiering är möjligt, och ett lyckat försök populariserades på Internet via en video upp på NBC: s ditt garage hemsida. Enligt tillverkaren av denna video, använde han en p200 Vespa, en klassisk modell med en tvåtaktsmotor typisk för märket. Dess motor storlek är ca 200 kubikcentimeter. Motorn hade en 35 mm förgasare. Efter turbo modifiering, var den nya hästkrafter av skotern 45.2 och vridmomentet uppgår till 28,91 £-fötter.
Fördelar Turbocharging

En förbränningsmotor fungerar genom att antända gasen i kamrarna i en motor och omvandla kraften i den resulterande explosionen till kinetisk rörelse hos motorns cylindrar. Ju högre koncentrationen av luft i dessa kamrar, den mer kraftfulla explosionerna och ju snabbare rörelsen hos motorn. En sugmotor använder luft vid ett tryck av 1 atmosfär. Den turboladdade Vespa på ditt garage åstadkommes ett tryck av 6 atmosfärer.
Överväganden när Turbocharging

Turboaggregat kan skadas av smutsiga eller ineffektiva olja, och tillverkarna ofta rekommenderar att förarna byta olja oftare för turboladdade fordon. Syntetiska oljor är också rekommenderas.

Turboladdade fordon är föremål för vad som kallas turbo lag. Detta är en momentan fördröjning, när motorn går på tomgång, mellan ingreppet av gasspjället och accelerationen av fordonet. Det beror på att turbo mekanismen behöver lite tid för att övervinna tröghet och kraft i motorn.

Turbon inte heller delta under en viss nivå av varv per minut. Detta beror, logiskt, en motor måste producera en viss mängd avgaser innan avgas-drivna turbo kan börja att göra sitt arbete.
Förvärva en turbo


En turbo rekommenderas för go-kart, som har små motorer, är Lombardini TD025M-03C turbo. Lombardini turboladdare är tillgängliga online. Någon installera en turbo bör ha en måttlig mängd mekanisk kompetens.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120689.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.