2003 Honda 300EX specifikation

Honda först släppte Sportrax 300EX racing quad 1993. Denna ATV mottogs väl det året eftersom det erbjuds värde och höga prestanda för en fyrtaktsmotor. Honda slutat producera denna quad under 2009. År 2003 presenterade Sportrax 300EX modeller många av samma tekniska specifikationer som sågs under tidigare år, med några styling förändringar. Motor

300EX s fyrtaktsmotor kom med en enkel överliggande kamaxel konfiguration, en exakt förskjutning av 282 cc (17,21 cubic inches) och en cylinderdiameter och slaglängd på 2,91 inches och 2,59 inches, respektive. ATV källa, en ATV betyg hemsida, kallar denna motor "pålitlig ... [med] imponerande kraft över ett brett varvtalsregister." Motorn presenterade också en speciellt utformad 1,26-tums förgasare med en accelerator pump som sin insprutare, som erbjuder "utmärkt bränsleekonomi och skarpa gasrespons," enligt ATV källa.
Systems och Drivlina

2003 300EX kom med en växeldrivna counterbalancer tänkt att jämna ut motorns vibrationer, en kapacitiv urladdning tändning och en elektrisk startmotor. Det kom också med en kam-kedjespännaren som behövs lite underhåll och en snorkel-typ luftintag systemet placeras för att minska vatten-och nedsmutsning. Quad s ljuddämparen /gnistfångaren var USDA-kvalificerad att ge en lugn åktur. Den 300EX kom också med en sluten-ratio femväxlad växellåda med back, vilket möjliggör en viss grad av varvtalsreglering och manöverförmåga på kursen.
Mått och prestanda

Utan bränsle, vägde 2003 Sportrax 300EX 377 pounds. Det var 67.7 inches lång, 43,5 inches bred och 42,7 inches hög. Dess sitthöjd var 30,3 inches, och det hade en 45,3-tums hjulbas. Denna quad hade en vändradie på 10,2 meter. Markfrigången var bara 4,9 inches, vilket anger att den avsedda användningen som en racing quad och gör det olämpligt för robusta turridning. De 2003 300EX hade också en bränsle-tank kapacitet på 2,2 liter och en 0,5 liters reservtank.
Chassi och fjädring

Eftersom det byggdes på en lådsektion , höghållfast ram av metall, var kroppen av 300EX stark, men ändå tillräckligt lätt för höga hastigheter. Framför kom en dubbla triangellänkar oberoende fjädringssystem med fem-läge fjäderförspänning justeringsmöjligheter och 6.7 inches av fjädringsväg. En hydraulisk singel-shock upphängningssystem utrustades i den bakre som hade en fjädringsväg på 7,9 inches. Addera bromssystemet och Däck

2003 300EX presenterade dubbla hydrauliska skiva bromsar fram och enda hydrauliska skivbromsar i bak. En bakre bromsok Bromsbeläggslitaget indikator informerade användarna om underhållsbehov. Quad presenterade också en parkeringsbroms för extra stabilitet. Knobby däck kom standard på 300EX som var storlek 22 x 7-10 i fronten och 22 x 10-9 i ryggen. Båda hade ett starkt grepp och var ganska tålig.
Styling och funktioner

lack och grafik var en av de få saker som förändrats under 2003, och Sportrax 300EX från det året kom med grafik inspirerad av Honda Racing. Andra vanliga funktioner ingår en körställning avsedd för maximal åkkomfort, en stylad HANDTAGSHÖLJE och ISO-godkända etiketter varning, kontroll och styre switchar. Quad kom också med en bakre stänkskärm, stabila fotstöd och en stål hasplåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118178.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.