Hur man installerar Parallella RV Batterier

De 12-volts elektriska kraven från den moderna RV kräver ökad batterikapacitet för att driva enheter som digitala tv, belysning, ventilationsfläktar, vattenpumpar, slideouts och växelriktare. Ett sätt att öka 12-volts batteri kapacitet är att installera fler batterier parallellt. Den parallella batterikonfiguration binder extra batterier tillsammans, ger ökad ström leveranskapacitet eftersom varje batteri bidrar till energibehovet lika. Saker du behöver
deep cycle RV batteri
RV plast
batterilåda 24-tums, 4-gauge svart bilbatteri kabel med kabelskor | 24-tum, 4-mätare röda bilbatteri kabel med klackarna
1/2-tums fast nyckel
Visa fler instruktioner
1

Välj ett batteri jämförbar med den du använder i din RV. Matcha ålder, kapacitet och varumärke så nära som möjligt. Om du inte kan hitta en match, byt ut batteriet med två identiska 12-volts djupcyklingsbatterier särskilt utformade för RV användning.
2

Koppla RV nätsladd, stänga av alla AC brytare och stänga av eller koppla bort 12-volts apparater och anordningar. Om RV har ett batteri frånskiljare, växla till läget OFF.
3

Hitta en lämplig plats nära RV batteriet och montera det nya batteriet rutan genom att fästa den med samma metod som det nuvarande batteriet. Placera det nya batteriet i batterilådan. Ytterligare montering inramning kan krävas för att stödja vikten av extra batteri.
4

Anslut ena änden på den röda batterikabeln till den positiva (+) inlägg på nya batteriet med en 1/2-tums mutter och 1/2-tums hylsnyckel. Vissa batterier använder en vingmutter för att säkra kabeln. Du kan antingen använda 1/2-tums muttern eller vingmuttern. Anslut den andra änden av den röda kabeln till den positiva (+) på den ursprungliga RV batteriet. . Fäst kabeln till posten med den ursprungliga batteriet hårdvara kabelanslutning
5

Anslut ena änden den svarta batterikabeln till den negativa (-) inlägget på det nya batteriet på samma sätt som i steg 5. Anslut den andra änden av den svarta kabeln till den negativa (-) efter den ursprungliga RV batteriet. Fäst kabeln till posten med den ursprungliga batteriet hårdvara kabelanslutning.
6

Fäst locket på det nya batteriet rutan med den medföljande remmen. Om RV har ett batteri frånskiljare, växlar den till läget ON. Prova några 12-volts apparater och anordningar för att säkra 12-volts system fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117818.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.