Hur kontrollerar jag olja på en 1998 Harley-Davidson Fatboy?

Regelbundna oljenivån kontroll är en viktig del av att upprätthålla en 1998 Harley-Davidson Fatboy, men det räcker inte att bara kolla motorns oljeförsörjning. Till skillnad från andra motorcyklar, Harley-Davidson maskiner använder tre separata vätskor för att smörja sina motorer, transmissioner och primära drivsystem. De nivåer och villkoren för dessa vätskor bör kontrolleras ofta, speciellt innan en lång resa, för att förebygga slitage och skador som orsakats av olja svält. Proceduren är enkel nog för de flesta människor att utföra på mindre än 15 minuter. Saker du behöver
Motorcykel stativ
butik trasa
20W50 motorolja
primärfluid
Torx-27 skruvmejsel
Transmissionsolja
Visa fler instruktioner

1

Starta motorcykeln och ta det för en kort, fem minuters resa att värma upp motorcykeln oljeförsörjning grundligt. Stäng av motorn och lägg motorcykeln på ett stativ i en vertikal position.
2

Ta ur oljestickan från oljetanken under höger sida av sätet. Torka av oljestickan med en ren trasa och sätt tillbaka det ordentligt i oljetanken. Dra ut oljestickan och kontrollera oljenivån i förhållande till indikatorn markeringarna på oljestickan. Tillsätt en liten mängd av 20W50 motorolja i oljetanken att höja oljenivån till doppstickan fulla märke. Kontrollera igen oljenivån och sätt tillbaka mätstickan i oljetanken.
3

Dra ut oljestickan från höger sida av växellådshuset. Torka av oljestickan med en ren trasa och sätt tillbaka det ordentligt i växellådshuset. Dra ut oljestickan och kontrollera nivån transmissionsolja i förhållande till indikatorn markeringarna på oljestickan. Tillsätt en liten mängd av transmissionsolja in i växellådshuset att höja vätskenivån till doppstickan fulla märke. Kontrollera igen vätskenivån och sätt tillbaka mätstickan i växellådshuset.
4

Avlägsna skruvarna från omkretsen på den stora, runda koppling inspektionsluckan på yttre primära locket med en Torx-27 skruvmejsel. Dra locket och dess packning bort från den yttre primära luckan. Notera primärfluidens nivå i förhållande till botten av kopplingsenheten inrymd i den primära luckan. Lägg små mängder primära fluidet till den primära genom kopplingen inspektionslucka för att höja det primära fluidet nivå tills det når botten av kopplingsaggregatet. Sätt tillbaka locket kopplingen inspektion och dess packning på den yttre primära luckan. Refasten kopplingen inspektionslucka s bultar med en Torx-27 skruvmejsel.
5

ner motorcykeln från montern sedan sänka den på sin kick stand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107431.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.