Instruktioner att blöda bak Brembo Aprilia Factory Bromsar

Aprilia s högpresterande RSV Mille och Tuono motorcyklar var utrustade med Brembo bromsok för att ge ultimat bromsprestanda på gatan eller banan. När dessa cyklar rids aggressivt, monterade den enda Brembo bromsok på höger sida av bakhjulet kan generera en avsevärd mängd värme som skapar kondens i bakre bromsvätska. En överdriven ansamling av kondens kommer att försvaga bromsvätska hydrauliska egenskaper, vilket framgår av en mjuk-känsla bromspedalen. Villkoret kommer att fortsätta att förvärras med tiden om den förorenade vätskan spolas, eller blödde, ut genom en ventil inbyggd i bakre bromsok. Saker du behöver
Bakre stativ
5 mm insexnyckel
stjärnskruvmejsel
DOT 3 eller 4 bromsvätskebehållare
handdukar Shop
10 mm fast nyckel
Två fot , klart 1/4-tums innerdiameter plastslang
liten plastflaska
Visa fler instruktioner
1

Montera motorcykeln på en bakre stativet för att stödja den i upprätt läge .
2

Demontera höger bultarna spackling panel, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Dra spackling bort för att avslöja den bakre huvudcylindern vätskebehållare monterad på höger motor vevhuslock. Detta gäller bara för RSV Mille modeller. Addera 3

Lossa de bakre huvudcylindern lock skruvar, med en stjärnskruvmejsel. Dra locket och det inre membranet ut ur reservoaren. Fyll behållaren med DOT 3 eller 4 bromsvätska tills vätskenivån är även med "Full"-märket tryckt på sidan av behållaren.
4

Dra boot gummi damm utanför belägna avluftningsventil på den nedre kanten av den bakre bromsok. Rengör bakre bromsok, bromsok avluftningsventil och det omgivande området med en fuktig handduk, för att förhindra att smuts och skräp kommer in i den bakre bromsok.
5

Sätt en 10 mm fast nyckel över avluftningsventilen, tryck sedan en 2-fots längd tydlig 1/4-tums innerdiameter plastslang över avluftningsventilen utlopp. Placera den andra änden av slangen i en liten plastflaska.
6

Vrid avluftningsventilen moturs ett kvarts varv med din nyckel för att öppna ventilen. Tryck ner bromspedalen för att tvinga en liten mängd bromsvätska ur oket och in i plaströr. Håll bromshandtaget på plats och vrid avluftningsventilen medsols ett kvarts varv för att stänga ventilen. Släpp bromspedalen långsamt att dra in ny vätska från huvudcylindern.
7

Refill bakre huvudcylindern med DOT 3 eller 4 bromsvätska.
8

Öppna avluftningsventilen igen med din 10 mm fast nyckel, tryck sedan ner på den bakre bromspedalen. Stäng ventilen med din nyckel efter slangen har fyllts med mer bromsvätska, sedan långsamt släpper bromspedalen. Upprepa tills bromsvätskan är klar och fri från luftbubblor.
9

Dra avluftningsventilen mot den bakre bromsok, använder 10 mm-nyckel. Dra plaströr bort av avluftning, med en fuktig handduk butik. Torka bort utspillt bromsvätska omedelbart med handduken. Skjut boot gummi damm över avluftningsventilen.
10

Refill bakre huvudcylindern med DOT 3 eller 4 bromsvätska tills vätskenivån är centrerad på behållarens mittpunkt. Skjut det inre membranet i behållaren och sätt tillbaka behållaren locket, med en stjärnskruvmejsel.
11

tillbaka den högra sidopanelen spackling på motorcykeln. Skruva spackling bultarna på plats, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Detta gäller bara för RSV Mille modeller.
12

Ta bort det bakre stativet och sänka motorcykeln på sin cykelställ.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111182.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.