Symtom på en motorcykel Förgasare Manifold Leak

Ett vanligt problem som de flesta motorcyklar ansikte är en infiltration av luft in i den brännbara luft och bränsleblandning som driver motorn. Den mycket luft kommer in genom en läcka i insugningsrören på vardera änden av förgasaren, vanligtvis genom en lös eller skadad grenröret. Obalansen i luft /bränsleblandningen presenterar flera symtom som, om de lämnas därhän, kan skapa dåliga körförhållanden eller permanenta skador på motorn. Manifold Leak Symtom

En förgasare grenrör läcka kan visa en rad symtom vid olika tidpunkter under motorcykeln verksamhet. Motorns tomgångsvarvtal är oftast den första indikatorn på ett grenrör läcka, hindrar motorn från att starta eller skapa ett oberäkneligt tomgångsvarvtal som skiftar mellan 500 till 2.000 rpm. Detta är normalt orsakas av ett mindre intag läcka och identifieras som en inaktiv. Den tomgång kan stabiliseras som gummi inloppsrör värma och expandera. Förgasare grenrör läckage kan också orsaka täta baktändning och popping eller en power-förlust som förvärras över tid.
Effekterna av en
Manifold Leak

Förgasare grenrör läcker införa mer luft i blandningen av luft och bränsle motorn behöver för att fungera, att skapa en mager blandning. Överskottet av luft genererar mer värme när blandningen antänds inuti motorn, samtidigt höja motortemperatur och tomgång. Som nämnts, kommer en mindre läcka påverkar oftast motorcykelns prestanda och tillförlitlighet. Större läckor kan dock luta luft /bränsleblandningen till punkten för överhettning av motorn, och kommer att orsaka allvarliga inre skador.
Identifiera Manifold Läckor

Starta din motorcykel och låt den gå på tomgång tills det är tillräckligt varmt för att återskapa de problem som du har upplevt. Spraya en generös mängd penetrerande olja på grenrören mellan förgasare och luft box, en i taget, och lyssna efter eventuella förändringar i motorns tomgångsvarvtal. En lätt, men plötsliga, minskning i tomgång är en indikation på en läckande grenrör. Om det inte finns någon förändring i tomgångsvarvtalet, spraya grenrören mellan motor och förgasarna med penetrerande olja. Stäng av motorn när du har identifierat källan till intag läckan.
Reparationsprocedurer

Börja med det uppenbara, söker revor, sprickor eller hål i grenrören " gummi organ. Byt ut den skadade förgasaren grenrör, om det finns några tecken på skador. Kontrollera sedan att grenröret tätas helt runt förgasaren flänsarna och dra åt de mångfaldiga klämmor med en skruvmejsel. Även den minsta av luckor kan tillåta tillräckligt med luft in i blandningen för att skapa ett problem. Slutligen, kontrollera att motorn-sidoförgreningsrör är förseglade mot motorns intag hamnar. Dra åt blockmontage bultar eller klämmor mot motorn eller byta hela grenröret, om det inte tätar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111179.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.