Hur Tappa olja från en 2007 Harley-Davidson Softail

A 2007 Harley-Davidson Softail-typ motorcykel kräver ett oljebyte efter de första 1.000 miles. Under normala körförhållanden, bör efterföljande oljebyten utförs varje 2500 miles, för att undvika onödigt slitage. Dock kan längre perioder av hård användning eller exponering för kraftiga regn och växlande temperaturer accelererar oljans nedbrytning. Nedbrytningen kan orsakas av den långsamma förslitning av motorns inre delar eller av en ansamling av fukt kommer båda som skapar problem, om de lämnas därhän. Saker du behöver
Brake rengöringsspray
Shop handdukar Kundservice stå
5/8-tums socket
Hylsnyckel
Oljetråg
Oljefilternyckel
Oljefilter
3 liter 20W50 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Park ditt Softail på sidostödet och når under dess ram, under överföringen enheten, för att lokalisera motorns avtappningsplugg. Pluggen är på en tvärbalk mellan motorcykelns stötdämpare och bakre svingarmen. Spraya oljeavtappningspluggen och det omgivande området med broms rengöring spray för att ta bort bebyggda smuts som kan infiltrera motorn.
2

Starta din Softail motor och låt den värmas upp till minst tre minuter, sedan stanna motorn och låt den svalna i ytterligare 10 minuter. Montera din Softail på en tjänst står att hålla den i upprätt läge. Addera 3

Skruva av oljelocket från den högra sidan av oljetanken, placerad under sadeln. Placera ett spilloljekärl under avtappningspluggen, skruva av proppen med en 5/8-tums hylsa och spärrskaft. Låt innehållet i oljetanken rinna in din tråget.
4

Torka bort eventuella metallspån och uppbyggd från avtappningspluggen magnetiska spets, med en butik handduk. Inspektera avtappningspluggen O-ring för sprickor eller brott. Byt ut O-ringen om den är skadad på något sätt. Skruva bort avtappningspluggen i ramens tvärbalk med en 5/8-tums socket och en hylsnyckel. Dra åt avtappningspluggen till 20 foot-pounds med en momentnyckel.
5

Spray området runt oljefiltret och oljepumpen, sitter på framsidan av motorn, med en broms rengöringsspray. Torka bort resterande bromsvätska och lossade smuts, med en butik handduk.
6

Skruva av oljefiltret från oljepumpen, med en oljefilternyckel. Låt någon olja kvar i oljepumpen rinna in din tråget.
7

lätt coat nya oljefiltret packning med 20W50 motorolja och skruva sedan filtret på oljepumpen för hand tills den är sitter tätt. Dra åt filtret ytterligare kvarts varv.
8

Fyll oljetanken med tre liter mc-specifika 20W50 motorolja och skruva sedan oljan locket på oljetanken.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111032.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.