Hur Wire Motorcykel Tillbehör

Det första du märker när du packar upp din nya tändmodulen eller bakljus är en uppsättning av flera färgade trådar. När du öppnar anvisningarna som följde med tillbehöret, hittar du referenser till en röd tråd, grön tråd eller andra färger. Förhoppningsvis matchar allt på rätt sätt. Om så är fallet, är nästa steg att välja vägen till vägen de medföljande kablarna till en strömkälla. Använd både din reparationshandboken och tillbehöret instruktioner för att guida dig när ledningar tillbehör till din motorcykel. Saker du behöver
motorcykel reparationshandbok
Metric hylsa och spärrskaft
Skruvmejsel
Nylon buntband
Wire tång
Fästkontakter
Eltejp
Visa fler instruktioner
1

Läs anvisningarna som följde med tillbehöret. Notera den rekommenderade strömkälla. Typiskt har en tändmodul eller tändspole en tråd som ansluter till batteriet. Bakljus eller varselljus har en varm tråd som ansluter till en säkringsbox terminal eller en buss bar. Förstå den information som sparar tid och undviker fritering en tråd eller förbränning ur ett tillbehör nästa gång du vrider om nyckeln på.
2

Koppla bort den negativa batterikabeln från den negativa batteripolen. Ta bort sadeln från din smuts cykeln och leta reda på ledningsnätet. Ta en sidokåpa på din väg cykel för att exponera gruppcentralen eller buss bar. Din reparationshandbok finns anvisningar för demontering av barnstolen eller tillhörande lock.
3

Upprätta ledningarna rutten från tillbehöret till strömkällan. Med smuts cyklar, är den bästa vägen genom det befintliga ledningsnätet. Med landsvägscyklar, kan du köra trådarna längs en av ramrören och säkra dem med nylon band, eller lägga till ett kort avsnitt av kablaget. Rutten av tillbehöret trådarna ska vara så långt som möjligt från avgasrör och motor.
4

Ta bort det gamla tillbehöret eller ljuset från motorcykeln med en metrisk socket och ratchet, eller lämplig skruvmejsel. Det kan vara nödvändigt att ta bort en annan komponent först, såsom bensintanken att komma åt en bränslegivare eller kylaren att komma åt en temperatursond. Din reparationshandbok bör ha denna information.
5

Montera det nya tillbehöret, vilket gör att den är vänd på rätt sätt eller skruvas på plats ordentligt. Mata ledningarna från ett ljus genom fästet innan du bifogar ett ljus till motorcykeln.
6

Separat split höljet på en kabelhärva för hand och sätt in de medföljande kablarna i selen. Placera änden av batteriet bly eller varm tråd för tillbehöret nära strömkällan. Placera änden av jordledningen nära den rekommenderade marken. Typiskt tändnycklarna och moduler tändning har tre eller flera trådar. Se instruktionerna och placera ledningar därefter.
7

Dubbelkolla instruktionerna och sladdarna innan du ansluter några kablar till strömkällan, marken eller annan terminal. När en tråd inte når till rätt anslutning, installera en bygel av liknande mätare med krympanslutningar. Vattentät krympanslutningar med flera varv av eltejp.
8

Anslut den negativa batterikabeln till den negativa batteripolen. Slå på tändningen och testa nya tillbehöret genom att starta motorcykeln eller vända ett nytt ljus. Sätt tillbaka eventuella komponenter som du tog bort i processen för anslutning av tillbehör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110900.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.