Hur en smutscykeln Engine Works

Motorn används för att driva en smuts cykel i allmänhet är en maskin som skapar en uppsättning av kontrollerade explosioner, orsakar olika rörliga delar för att överföra värmeenergi som skapas av explosionen till mekanisk energi. Denna mekaniska energi överförs genom en uppsättning av kedjor och kugghjul, till hjulen på motorcykeln, vilket kan göra att flytta. Processen är mer komplicerad och involverar många system arbetar tillsammans på ett precist sätt för att driva cykeln. De fyrtaktsmotor Cycle

Motorcyklar använder en fyrtakts förbränningsmotor för makten. Termen "slaglängd" hänför sig till rörelsen hos kolvarna inuti motorcylindern. För att slutföra en cykel hos motorn måste kolven gå upp och ner två gånger. Varje gång kolven är vid toppen eller botten av cylindern finns ett streck, men olika saker hända på varje slag. I det första, eller "intag" stroke, förflyttar kolven nedåt och skapar ett vakuum, dra i bränsle /luftblandningen från förgasaren. Det andra slaget, "komprimering," sätter bränslet under tryck. Vid denna tid, ett tändstift bränder, antändning av bränslet. Denna explosion trycker kolven nedåt för sin tredje, eller "power" stroke. Detta är den punkt där värmeenergin av explosionen överföres till mekanisk energi. Den slutliga stroke, där de förbrukade gaserna från explosionen är låt, kallas utblåsningsslaget. När cykeln är klar, är kolven i position att påbörja inloppsslaget igen.
Ventiler, dygnet runt och vevar

Två ventiler, intaget och avgasventiler, ta in bränsle /luft-blandningen och tillåta avgaserna att lämna cylindern. Under inloppsslaget, är inloppsventilen öppen och utloppsventilen är stängd, vilket skapar vakuumet. Båda ventilerna är stängda under kompressions-och power stroke. Avgasventilen öppnas under avgasslaget medan inloppsventilen är stängd. Ventilerna styrs av kammar, som är droppformade hjul fästa vid en axel. En stång på ventilen trycks ned av den oregelbundna formen hos kammen och trycks upp av en fjäder. Kamaxeln är ansluten med en kedja till vevaxeln, som är ansluten till kolvarna. Den upp-och-ner rörelse av kolvarna vänder vevaxeln, vilket i sin tur överför den mekaniska energin till cykelns sändning. Varje stroke vänder vevaxeln 180 grader. En komplett cykel vrider vevaxeln två gånger. Samtidigt rör sig rörelsen av vevaxeln kamaxeln, öppna ventilerna och startar fyrtakts cykeln om igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106558.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.