Specifikationer för en 1972 Triumph Bonneville T120V

Triumph är en brittisk motorcykeltillverkare. Den Bonneville modellen namngavs efter Bonneville Salt Flats i Utah, där många motorcykel beslutsfattare testat toppfarten på sina cyklar. Den T120 Bonneville introducerades 1959 och haft en lång produktion springa tills det blev omkörd av den större Bonneville T140 på 1970-talet. När den först infördes, var den Bonneville baserad på Triumph Tiger, och förbättrades successivt varje år för att förbli konkurrenskraftiga med sina konkurrenter. Motor

Motorn i 1972 Bonneville T120 var en fyrtakts parallelltwin cylinder av 649 kubikcentimeter, eller 39,6 kubiktum. Detta var en overhead ventil (OHV) motor som hade två ventiler, en insugs-och en avgas, per cylinder. Hästkrafter utgång var 49 vid 7.200 rpm. Cylinderborrning var 71 mm och vevaxel slår var 82mm. Bränsle leverans var av dubbla förgasare. Den kompressionsförhållandet var 9,0:1. Cylindrarna hade kylflänsarna på utsidan. Air tvingades runt fenorna när cykeln rörde sig för att hålla motorn sval.
Mekanisk

Bonneville T120 hade en fem-växlad manuell växellåda. Både fram-och bakhjulen innehöll trumbromsar med invändigt expanderande bromsbackar som kabeln drivs. Börjar var en kick-starter. Den främre hjulupphängningen var med dubbla oljefyllda gafflar. Den bakre upphängningen var av en svängarm upphängd med två förkromade coil-over stötdämpare. Slutväxel från transmissionen till bakhjulet var en justerbar kedja. Framhjulet var 19 inches i diameter och standardavvikelsen däcket var ett 3,25 med 19. Bakhjulet var 18 inches i diameter med en 4,00 med 18 däck som standard.
Allmän information

Bonneville T120 anses vara en klassisk stil motorcykel med krom-ekerhjul, dubbla svepta kromade avgasrör och polerad aluminium täcker motor. Ramen var en singulär tub som har kommit ner i framsidan av motorn, sedan avspjälkas i två rör för att vagga motorn. Toppfarten var ca 109,4 miles per timme. Bränsletanken kapacitet var 4,76 liter. Kantsten vikt eller vikt med verktygslåda, var olja och gas 423.3 pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108690.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.