Harley-Davidson elektriska problem

Genom åren har Harley-Davidson motorcyklar blivit ökända för att ha ledningar och elektriska problem. Motorns vibrationer, exponering för elementen, och ibland dålig tillverkningstekniker har skapat vägkanten förseningar för många motorcykel entusiaster. Följaktligen har tillverkaren gjort stora ansträngningar under de senaste åren för att producera en högre kvalitet kablage för sina cyklar. Utmärkta kontakter och höghållfast ledningar och svetsar har börjat minska frekvensen av reparationer. Ändå kan problem och göra inträffa, vilket kräver en kunskap om felsökning och reparation. Trasiga kablar

Mest kabeldragning - oavsett om det är bil-, hobby eller hushåll - kan i allmänhet repareras med en kvalitet lödkolv och lite know-how. När en trasig elektrisk tråd på en motorcykel upptäcks, börja med att strippa båda ändarna med ett par tråd strippor. Skär en lämpligt dimensionerad bit värmekrympt-slangen och trä den över den ena änden av den trasiga kabeln, dra det långt borta från det skadade området. Löd trådarna ihop med harts-core löda. Efter reparationen har kylts vid beröring, lyft krympslangen tillbaka ner tråden för att helt täcka reparation. Använd lödkolv att värma slangen, gör det möjligt att krympa under de blottade trådarna.
Kortsluten Wiring

kanske svåraste att felsöka, kan kortslutna ledningar vara frustrerande att hitta eftersom de kanske bara fel intermittent. Det är viktigt att ha ett bra schema för ledningsnätet för just din modell Harley. Detta kommer att kraftigt hjälpa dig att spåra den skyldige tråden. Använd en ohmmeter för att mäta kontinuitet från en sele punkt till en annan, kolla på shorts till marken. Ibland hjälper det att vicka ledningarna under mätningen för att titta för intermittenta shorts.
Burned Lampor

lätt upptäckas och repareras, kan utbränd glödlampor bytas med en kryssmejsel och en ny glödlampa. Om bromsen glödlampa brinner ut och en ersättare är inte lätt tillgänglig, kan en främre blinkers glödlampa dras och ersattes i sin plats. Många stater kräver inte elektroniska blinkers i sina specifikationer motorcykel säkerhet, så att gå utan en glödlampa för en kort tid i blinkers kan vara att föredra framför en saknad bromsljus.
Dött batteri

p Alla motorcykel batterier har en förväntad livslängd. På Harley Softail modeller, är batteriet omgiven av hästsko-formad oljetanken, vilket ytterligare minskar dess livslängd. Om du lämnar på belysningen och ladda ur batteriet, bör du dock kunna hoppa starta det. Använd en uppsättning startkablar och anslut dem mellan motorcykelns batteri och ett bilbatteri. Det är i allmänhet föredraget att ha bilen stängs av under denna manöver. Medan en kör bil kan ladda din cykel batteri snabbare, finns det risk för att skada din cykel elsystem.
General Maintenance

Komponenter såsom tändstift, tändstift ledningar och spolar går dåligt över tid. Regelbunden inspektion och byte av dessa komponenter kan hålla dig från att bryta ner vid vägkanten. När du installerar tändstiften, kom ihåg att korrekt gap dem med ett tändstift verktyg. Ersättning med tillverkaren specificerade delarna är i allmänhet det bästa sättet att gå, om du inte har en grundlig kunskap om eftermarknaden komponenter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107288.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.