Hur gör jag Glasfiber en motorcykel?

Genom åren har glasfiber använts för att skapa lätta men ändå slitstarka motorcykeldelar. Glasfiber kan formas till nästan vilken form som helst, vilket gör att en motorcykel byggare för att skapa anpassade sits kastruller och paneler kropp för sin maskin. Delar är bildade genom att lägga flera skikt av glasfiberväv över en vald punkt på motorcykeln och därefter belägga den med en tvådelad harts som hårdnar till en fast struktur. Medan uppgiften att lägga glasfiber är ganska okomplicerad, placerar jobbet tonvikt på förberedelser för att säkerställa framgång för pjäsen. Saker du behöver
Blue målartejp
plast droppe kläder
Aluminum silvertejp
glasfiberväv
Sax
formsläppmedel
glasfiberharts
Glasfiber härdningskatalysator
Disponibel behållare
Trä omrörningsstaven
Pensel
Aceton
gummiskrapa
Märkpenna
Kapskiva
Rotary Tool Review Body filler
80 -, 120 - och 300-grit sandpapper
Visa fler instruktioner
1

täcka området för din motorcykel som du tänker bilda din glasfiber del från med ett lager av blå målartejp . Överlappning varje tejpremsa med minst 1/4 av en tum tills hela området är täckt av bandet. Utöka ditt tejpskikt minst 1-2 inches förbi utanför din valda området. Detta kommer att skapa en enkel att ta bort skyddande lager som inte kommer att skada din motorcykel målad yta. Täck resten av motorcykeln med plast droppe kläder.
2

Täck lager målartejp med aluminium tejp. Överlappa remsorna att täta målartejp, om varje remsa ner så smidigt som möjligt för att undvika rynkor som kommer att påverka kvaliteten på din färdiga glasfiber pjäs. Addera 3

Lägg ett ark av glasfiber tyget över ditt tejpade arbetsområdet för att ge dig en uppfattning om hur mycket tyg som kommer att behövas för att skapa den delen. Skär den grova formen hos den del av tyget, varvid åtminstone en tum av material runt kanterna, med sax. Skär minst 3 identiska bitar från din glasfiberväv.
4

Applicera ett tjockt lager av mögel-släppmedel på aluminiumtejp skiktet och det omgivande området med en pensel. Låt formsläppmedel inställd i 2-3 minuter.
5

Blanda din harts med några droppar av glasfiber härdningskatalysator i en engångsbehållare med en trä omrörningsstav. Belägga ytan på din arbetsplats med harts omedelbart, med hjälp av en pensel. Doppa pensel i en liten behållare fylld med aceton när du inte använder den för att sprida harts över pjäsen.
6

Placera din första bit av glasfiberväv över ditt arbetsområde. Skjut tyget i hartset pälsen, med ljus sandskädda med spetsen på din pensel för att arbeta tyget runt konturerna av ditt arbetsområde. Tyget bör vara fullständigt mättad med harts på denna punkt. Toppen av tyget med ett annat skikt av harts
7

Coat. Lägg din andra stycke av glasfiberväv över den första harts-belagda skiktet och päls det med ett andra skikt av harts. Upprepa tills alla fyra stycken eller glasfiberväv har placerats och belades med harts.
8

Släta ut ytan av de hartsbelagda glasfiber med en gummiskrapa. Force eventuella luftbubblor fastnar i hartset och tyg ut från mitten av arbetsområdet till dess kanter. Låt glasfiber för att ställa i minst 24 timmar.
9

Avlägsna glasfiber bit från din arbetsplats efter att det har härdat i 24 timmar. Lyft försiktigt kanten av pjäsen från din arbetsplats och dra bort det från motorcykeln. Ta bort de skyddande släpp kläder och lager tejp från din motorcykel.
10

Håll glasfiber bit mot din motorcykel och markera styckets överskott områden med en märkpenna. Ta pjäsen och trimma bort överskottet med en cut-off hjul fäst vid en roterande verktyg. Sand sidorna av pjäsen med en 80-sandpapper, följt av en 120 - och 300-grit sandpapper, för att ta bort eventuella ojämna kanter
11

Avsluta glasfiber bit.. Om pjäsen är en kropp panel, fylla i eventuella låg-spots i pjäsen med spackel. Förbered stycke för målning, med en blandning av 80 -, 120 - och 300-slippapper. Seat kokkärl, dock får tas till en tapetserare på denna punkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110729.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.