Hur man väljer Replacement Styren för en motorcykel

Motorcyklister ersätta sina styret för att förbättra stil, åkkomfort, och uppnå bättre styrförmåga. Replacement styret finns högre eller lägre än stock styret, bredare eller smalare, antingen rakt eller dras tillbaka mot ryttaren, och gjorda av större diameter slang. Styren kan vara fast monterade eller gummi-monterade för att eliminera vibrationer och ryttare trötthet. Överväganden när du byter styret inkluderar clearance bränsletank, behovet av att köpa kortare eller längre främre bromsledningar, handkontroll kablage, och gaspådrag, tomgång och kablar koppling. Eftermarknad leverantörer bära hela rader på utbytta styret i en mängd olika former och storlekar. Instruktioner
1

Sitt på din motorcykel i en position som känns mest bekväm. Lutande för långt framåt eller bakåt under långa ritter orsakar smärtsamma ryggbesvär.
2

Lyft armarna till en bekväm position. Experimentera med att bredda eller begränsa din grepp, och även höja eller sänka den. Håll händerna rakt ut, handflatorna nedåt, för att simulera känslan av raka styret. Hålla en träpinne eller en bit rör hjälper simulera känslan av raka stänger. Pullback barer är vinklade tillbaka mot ryttaren, och kan ändra ryttarens grepp i en mängd olika positioner. Många tillverkare har sina styret i online-kataloger, så att du kan se de många stilar och storlekar bland styret innan du gör ditt slutliga val. Se tillverkarens specifikationer för olika grader och vinklar pullback erbjuds.
3

Mät höjden från din nuvarande styret "mittsektionen (där den fäster i stammarna) till den höjd där din händer känns mest bekväm. Detta kallas uppgång, och kommer att ge dig en uppskattning av hur hög din ersättare styret ska vara.
4

Håll måttbandet i höger hand och sträck bandet till vänster. Håll händerna så nära eller långt ifrån varandra som känns bekväm. Detta kommer att ge dig en ungefärlig spets-till-spets bredd på styret du önskar. Bredare styre ger bättre hävstångseffekt, och rekommenderas för att förbättra styrningen på större och tyngre motorcyklar.
5

Simulera mängden pullback du önskar genom att mäta avståndet från framsidan av dina befintliga styret åt körställningen du har valt för dina händer. Styret också kan lutas tillbaka mot ryttaren, så justera mätning om det är det utseende du önskar.
6

Ta din motorcykel till din valda återförsäljare eller eftermarknaden butik. Ge dina mätningar till delarna säljare, och prova några styret som kommer nära dina mått. Med styret i handen, kan du besluta om en annan höjd, bredd, eller tillbakadragande. De flesta säljare kommer att föra styret ut på cykeln för att hjälpa ungefärlig hur de kommer att känna när du sitter på din motorcykel, och se till att den centrala delen av styret inte kommer att drabba bränsletanken när blev helt till höger eller vänster.

7

Be din säljare om hjälp att köpa rätt linjer längd broms, kabelstammar, throttle, tomgång, och kablar koppling för att matcha dina nya styret. Grova uppskattningar är ofta felaktig, och kan resultera i spruckna bromsslangar eller trasiga kablar. Om du inte är utrustade för att ändra styret, linjer och kablar själv, är det bästa sättet att säkerställa en korrekt passform för att göra det möjligt för butiken att installera de nya styret. Butiken kan då passa ledningar och kablar med styret på plats.
8

Test-motorcykeln med de nya styret installerade. Vissa mindre justeringar kan krävas för att uppnå den rätta känslan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106027.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.