Hybridbil Fakta: Good & Bad

Hybridbilar har blivit den mest populära alternativa fordon design runt, och är säkerligen den mest lönsamma med dagens teknik. Liksom allt annat, de har sina upp och deras nackdel, men med tanke på att hybrider först nyligen lämnat bakom deras status som en nyhet, det finns också en hel del desinformation som går runt om dem. Vad är en hybrid?

En hybridbil är en bil som använder både ett elektriskt batteri och en konventionell förbränningsmotor till makten. Bilen gör detta för att uppnå överlägsen gas körsträcka. Det finns två grundläggande versioner av hybridteknik. Den första använder batteriet för att köra bilen på tomgång eller i låg fart, startar bensinmotorn endast vid högre hastigheter. Den andra kör bensin motorn vid tomgång och låga hastigheter, och lägger till batteriet för extra kraft vid höga hastigheter.
Gas Mätarställning

Hybrider gör verkligen få bättre gas körsträcka . Till exempel kommer Toyota Highlander Hybrid i både konventionella och hybrida modeller. Den konventionella SUV får 18 mpg i staden och 24 på motorvägen. Hybrid får 20 mpg i staden och 27 på motorvägen.
Kostnad

Hybrider också rutinmässigt kosta mer än jämförbara konventionella bilar, främst på grund av dyra batteri. Använda Toyota Highlander exempel igen, startar Hybrid på $ 37.400, och den normala Highlander på $ 25,705.
Utsläpp

Hybrider använder mindre bensin, och därmed släpper ut mindre växthusgaser . De rankas rutinmässigt som Super Ultra Low Emission Vehicles (SULEV). Endast alternativa tekniska bilar hantera någonsin denna rangordning.
Batteritid

Hybrid batterier kan förväntas pågå i flera år, och det är verkligen normalt för dem att warrantied för så länge. Men de kostar också flera tusen dollar för att ersätta, så när de slutligen slits ut, köpa en ny är motsvarigheten till att köpa en medelmåttig begagnad bil. Om du tänker behålla din Hybrid i 10 år, bör du räkna med att byta ut batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105272.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.