Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Vinsch kabelbrott

A vinschkabel är benägna att misslyckas. Även stål-lindade vinsch kablar, som är den vanligaste, misslyckas när den placeras under för mycket stress. Flera faktorer kan öka risken för att gå av från vinsch underhåll till positionen av vinschen. Det är viktigt för alla aktörer att noga överväga sin drift av kabeln för att undvika dessa misslyckanden. Kabel Styrka

Alla vinsch kablar är klassade för styrka. En viktbelastning ges till varje kabel i pounds. Detta är den maximala draghållfastheten hos själva kabeln. Till exempel en 1/8-tums kabel kan ha en belastning styrka på 14.000 pounds. Ibland kallas spränghållfastheten, är detta ett bra sätt att bedöma hur mycket din kabel kan dra. Det är viktigt att inte överskrida kabeln styrka. Flera faktorer kan dock minska den maximala styrkan i någon kabel.
Kabel problem

Cable laster reduceras av flera faktorer, inklusive ålder av kabeln, rost, den många gånger det har använts och skador på kabeln. De stålfibrer i kabeln försvagas över tiden. Som kabeln böjs eller utbuktningar runt vinschen spole, över metallstänger eller ramar bil fibrerna blir svagare. Tänk på detta analogi: böja en plåt och tillbaka flera gånger. Du kommer att märka att metallen blir svag och så småningom bryter. Detta beror att värma friktion i stålet som orsakas av partiklarna gnidning fram och tillbaka mot varandra. En kabel genomgår liknande spänning varje gång det används.
Rope Kablar

Ett rep kabel används också i en vinsch. Dock måste styrka detta kabeln vara dimensionerad för minst styrka för att säkert manövrera vinschen. Som en tumregel, är vinschar behövs för att använda rep med minst en kreditvärdering på minst 9,500 pounds. Syntetiska linor används ofta av detta skäl. De tenderar att ha en högre hållfasthet gradering och en mindre diameter. Båda är viktiga i vinsch drift. Ett rep med en stor diameter medför risken att störa ut vinschen spolen om spolarna stapla upp för fort på en sida av vinschen.
Förbättrad Winch Strength


typ av stål och beläggningar på din vinsch kommer att påverka styrkan över tid. Galvaniserat stål vinsch kablar har en bättre chans att motstå rost och korrosion, vilket försvagar kabel styrka. Ett annat steg som förbättrar vinsch styrka är korrekt användning av kabeln. Bogsering objekt i en rak linje och med massor av clearance från stenar och hinder minskar risken att kabeln utsätts för skada. När en kabel gnids mot en sten eller vinschen baren, stålfibrerna försvagas och på sikt leder till kabelbrott.
Korrekt Winch Inhalning

Bortsett från att använda rätt betygsatt kablar att dra fordon och andra stora objekt, det finns ytterligare steg att ta för att maximera din kabelns livslängd och prestanda. En vinsch väska eller vinsch vikt ska alltid användas när dragande stora objekt. Detta är ett viktat påse som är fastspänd på vinschen kabeln. Det ger tyngd åt kabeln så att den inte vibrerar upp och ner under en tid. Det hjälper till att bevara styrkan i kabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/102931.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.