Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Lägga till en Leaf till en Jeep

Lägga till en add-a-leaf (AAL) till upphävandet av din Jeep bör endast ske i den bakre. Om du har en jeep med fjädrar framsidesblad och lagt en AAL till fronten, är det sannolikt att orsaka handläggning av frågor och gör Jeep mycket osäkert att köra. AAL i bakvagnen används ofta för att lägga till höjd eller öka lastkapaciteten av Jeep, och det finns många kit på marknaden att välja mellan. Om du är osäker på vilket kit är rätt för din Jeep, tala med en suspension specialist på en fyrhjulsdriven shop för hjälp. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Wrench set
Socket set med djupa hylsor
Breaker bar
Ratchet
Momentnyckel

Visa mer instruktioner
1

Lossa muttrarna på baksidan av din jeep med en rörtång men ta inte bort dem från hjulbultarna. Lyft den bakre delen av Jeep från marken med en domkraft och placera en uppsättning pallbockar under bakre rambalkar av Jeep för att stödja det.
2

Ta bort muttrarna från hjulet dubbar och ta bort hjulen och däck från Jeep. Placera en domkraft under bakaxeln huset så axeln stöds på den aktuella höjden av axeln.
3

Lokalisera de fyra muttrarna på axel U-bultarna och ta sedan med en djup uttaget och breaker bar. Lyft U-bult plattan från toppen av bladfjädern och ta bort U-bultarna från runt axeln.
4

Place två stora C-klämmor på fjäderpaketet för att hålla fjädrarna från att separera leta upp centrumbult i fjäderpaketet. Ta bort muttern från centrum bult med en skiftnyckel och sedan sänka domkraften, så att axeln att släppa ifrån fjädrarna.
5

Lossa C-klämmor, så att fjädrarna sakta separat. När förpackningen är löst, lokalisera fjädern som är längre och kortare än din add-a-leaf och sätt i nya blad mellan dem. Sätt i ett nytt centrum bult genom förpackningen från botten och placera muttern på toppen av bulten. Dra den fram ordentligt med skiftnyckel.
6

Lyft axeln med domkraften och rikta huvudet på centrumskruven med hålet i fjäderdynan på axeln. Dra åt centrumskruven tills hela paketet är tätt därefter bort C-klämmor från fjädrarna, placera U-bult plattan över centrum bulten och installera en ny uppsättning av U-bultarna runt axeln.
7

placera den nya U-bult och muttrar på U-bultar och dra åt dem jämnt, korsvis tills de ombonad med en hylsa och spärrskaft. Dra åt U-bult muttrar till 52 ft-lbs. med en momentnyckel.
8

Flytta till motsatt sida av Jeep och upprepa processen. Sätt tillbaka hjulen och däck på baksidan av jeep, installera muttrarna och dra åt dem tills de är ordentligt med rörtång.
9

Lyft baksidan av jeep utanför pallbockar, ta bort den står sedan sänka bilen till marken. Dra åt muttrarna helt skjut under jeepen och dubbelkolla vridmoment spec på U-bultarna med tyngden på fjädring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/102994.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.