Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Felsökning 2005 Polaris Sportsman 400

för 2005 Polaris Sportsman 400 är en all-terrain fordon (ATV) som produceras av populära Minnesota-baserade Polaris Industries. Det innehöll en 400 cc encylindrig motor med en 51-tums hjulbas och 4x4 kapacitet. I händelse av att motorn inte startar, misständningar eller ATV har något annat mekaniskt fel, är det klokt att utföra grundläggande felsökning innan dragande din ATV till en serviceverkstad. Ibland kan du felsöka problem själv billigt snarare än att spendera pengar för att anlita en professionell. Saker du behöver
Ohmmeter (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Inspektera bränsleledning. En krusad, strimlat eller delvis sönderrivna bränsleledning kommer att förhindra korrekt flöde till motorn.
2

Kontrollera bränslenivåer. Om tanken är tom, tanka och starta motorn. Däremot kunde ett annat bränsle-relaterat motorbortfall orsaken vara ett resultat av vatten i bränsletanken. Detta inträffar sällan, men om du misstänker detta, töm bränsletanken och fyll.
3

Ta bort och byt tändstiften om de verkar bäras, utbränd eller har inte ändrats i mer än ett år av konsekvent ATV ridning. Dåliga tändstift kan hålla din motor från start och kan även få den att stanna ibland. Om du känner dig säker att byta tändstift, göra det själv. Om du inte gör det, ta med den till en Polaris-återförsäljare eller närmaste serviceverkstad. Kontrollera tändkablar samt för split eller trasiga kablar som leder till antändning. Detta skulle kunna vara en annan relaterad orsak till motorfel.
4

Kontrollera batterispänningen med en ohmmeter. Om den nuvarande spänningen är lägre än 12,5 volt, ladda batteriet till det numret och starta motorn. Medan batterierna laddas, inspektera kablarna som ansluter till batteriet och dess terminal. Ofta sker oxidation runt terminalen som hindrar laddningen från att resa till motorn. Om vit oxidation eller ens rost finns nära terminalen, använd en stålborste för att rengöra och sätta tillbaka kablarna till batteripolerna.
5

Spola kylaren med en trädgårdsslang med ljus vatten intensitet. Skräp kan täppa kylaren och orsaka att motorn överhettas. Ta skärmen framför kylaren och rengör försiktigt bort den, eftersom detta kommer att möjliggöra rätt luftflöde till kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/102875.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.