Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Hur man identifierar ett mål Jeep Transfer

Om du har problem med din Jeep transfer fallet, måste du identifiera vilken modell det är innan du kan byta ut eller reparera fallet. Den nya processen överföringslådor användes i de flesta Jeep fordon under de senaste 20 åren, och de kan lätt identifieras om du vet vad du ska leta efter. Det finns fysiska egenskaper i varje enskilt fall som kan göra det lättare att identifiera, men den i särklass mest tillförlitliga sättet är att avkoda informationen om identifiering tagg bifogas ärendet. Saker du behöver
Jack
Jack står
ren trasa
Avfettaren
Visa fler instruktioner
1

Höj din Jeep från marken med en jack och ställning en uppsättning pallbockar under ramen för att stödja Jeep. Du måste krypa under jeep, och i vissa fall kanske du inte behöver jack upp det, men om du gör det, kommer de pallbockar hålla Jeep från att röra sig medan du är under det.
2 < p> Lokalisera fördelningsväxeln på baksidan av transmissionen. Identifieringen taggen är fäst på baksidan av fodralet på förarsidan av Jeep. På Nya fall Process överföring, är det en rund tag med en enda skruv i mitten av taggen som håller den i målet. Addera 3

Rengör fett eller smuts från taggen med en ren trasa och en liten mängd avfettningsmedel eller liknande rengöringsmedel. Titta efter de siffror och bokstäver stämplas in taggen. Modellen nummer kommer att vara ett tresiffrigt tal på den översta raden på vänster sida av etiketten.
4

Leta bokstäverna på etiketten direkt efter modellnumret på den översta raden. På ärenden Jeep överföring kommer detta att vara en YJ, WJ, TJ eller liknande sekvens, och dessa bokstäver indikerar vilken typ av Jeep som är utformat för att passa. Dessa brev är Jeep build beteckningen för modellen. Om du är osäker på vad din är, kolla med din Jeep återförsäljare.
5

Lokalisera siffrorna på andra raden i taggen. Det finns åtta siffror och två bokstäver i sekvensen som anger artikelnummer i överföringen. Den tredje linjen är det bygga tidpunkten för överlåtelsen fallet, vilket kommer att ge dig en uppfattning om när detta mål sattes samman. Bara för Jeep är en '95 modell betyder inte fallet byggdes '95, och det kan vara viktigt när man köper invändiga delar eller komponenter.
6

Lokalisera siffrorna på sista raden . Detta kommer att bli en tre-nummer sekvens och anger lågt förhållande rangeväxel av överföringen fallet. Till exempel, om det är en 272, bör den läsas som 272-1 förhållande.
7

Avlägsna domkraften och sänk Jeep till marken med din jack. Du har nu all den information som behövs för att köpa delar eller en ersättare överföring fodral för din Jeep.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/102910.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.