Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Hur att svetsa en bakre differential

Svetsning bakre differentialen på en bil har varit populärt under en längre tid både i dragracing och off-road community. Svetsning spindeln växlar låser huvudsak båda hjulen tillsammans så att de alltid vända på exakt samma hastighet och med samma mängd vridmoment. Detta ökar kraftigt grepp, vilket är anledningen till åkare och chaufförer trail likadana göra ändringen till sina skillnader. Saker du behöver
Welder
mutterdragare
Rengöringsmedel
dräneringskärlet
Ny packning och växellådsolja
Visa fler instruktioner
1

Avlägsna den differentiella locket. Beroende på märke och modell av din bil, kommer den bakre differentialen luckan har någonstans från 10 till 14 bultar. Dessa måste tas bort och ställ åt sidan. Även med de borttagna skruvarna, kommer locket vill sannolikt att stanna på bostäder, särskilt om RTV silikon använts. Bänd försiktigt kanterna med en platt skruvmejsel för att lossa tätningen. Kontrollera att du har ett spilloljekärl enligt det eftersom när locket lossnar oljan kommer ut. När locket är avstängd, skrapa packningsytan på både huset och locket ren med platt skruvmejsel.
2

Rengör huset väl. När du börjar svetsa, vill du inte någon olja i området alls. Använd ett starkt lösningsmedel och en ren trasa för att rensa alla redskap olja och annat skräp ur huset och gear set, och låt hela området torka ordentligt innan du försöker svetsa. Försök att använda en kvalitet trasa som inte lämnar fuzz eller material inuti huset eftersom det kan orsaka brand när svetsningen påbörjas.
3

Svetsa spindel redskap. De två mycket stora kugghjul inuti differentialhus är ringen och drevet (enhet) växlar, och de kommer inte att svetsas. De fyra mindre växlar, så kallade spindel redskap, är det som gör att varje axel att snurra oberoende av den andra för kurvtagning. Svetsa ihop dem grundligt och långsamt så att fusionen inte går sönder när strömmen slås på. När spindeln kugghjulen är fastsvetsade på varandra positivt, kommer båda axlarna att tvingas att snurra med samma hastighet, vilket skapar en "skåp" av slag. Ibland denna modifikation kallas Lincoln Locker eftersom det sker med hjälp av en svetsare stället för att installera en enhet differentialbroms. Städa ur huset igen så att slagg och bitar av metall inte kvar.
4

tillbaka differential lock och tillsätt vätska. Efter de svetsade spindel växlarna har svalnat helt, sätta på en ny packning och byt den differentiella locket på huset med de ursprungliga bultarna. Ta sedan bort växeln plug olja fyllning (vanligen mot mitten av den differentiella locket) och långsamt pump i olja tills det börjar sippra ut hålet. Byt tändstift på den tiden. Nu differentialen låses samman, och dragkraft i den bakre delen av fordonet har faktiskt fördubblats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/102909.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.