Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

2005 Yamaha Rhino specifikation

Yamaha Rhino är en UTV (utility terräng fordon), resultatet av en sammanslagning en ATV (All Terrain Vehicle) med en pickup. UTVs, eller sida-vid-sidor, är populära bland off-road öken och sand entusiaster dyn, liksom bönder och skäl djurhållare som behöver täcka en hel del av territoriet. Varje UTV levereras med olika uppsättningar av specifikationer, och 2005 Yamaha Rhino är inget undantag. Motor och växellåda

2005 Yamaha Rhino har en en-cylindrig, fyrtakts, enkel överliggande kamaxel motorn. I lekmannaspråk innebär detta Yamaha Rhino motor är den mest grundläggande formen av brännbart kolvmotor, ofta i mindre fordon, inklusive motorcyklar och UTVs. I en fyrtaktsmotor, ventiler och kammar producerar förbränningen var fjärde kolvslag. En enda-överliggande kamaxel driver inlopps-och avgasventilerna hos motorn. 2005 Yamaha Rhino har en kontinuerligt variabel transmission (CVT). Denna transmission typer fungerar som en automatisk växellåda men utan växlar. Istället matas ström kontinuerligt från motorn till drivhjulen så att föraren och passageraren inte känner de små ryck som uppstår när en traditionell automatlåda växlar växlar.
Däck, bromsar och säten

Däcken för 2005 Yamaha Rhino varierar i storlek mellan de främre och bakre ändar. De lager däck är Goodyear Rawhide varumärke. Den främre sats mäter 25x8, och den bakre uppsättningen är 25x10, vilket ger lite extra lyft på baksidan slutet av fordonet. De främre bromsarna har dubbla hydrauliska skiva, och de bakre bromsarna är axelmonterade skivor. Yamaha Rhino har side-by-side sittplatser för två personer. Det finns också ett litet utrymme för förvaring vid bakre delen av fordonet.
Kraftöverföring

2005 Yamaha Rhino tillåter föraren att växla mellan 2x4 och 4x4 körlägen. Diffspärr (LSD) är standard. LSD förhindrar att drivhjulen förlorar dragkraft genom att avleda ström från sladda hjulet till motsatt hjul. Differentialspärr kommer också som standard och tvingar vridmoment delas lika mellan hjulen på varje axel för att säkerställa maximal dragkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/103010.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.