Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Classic Jeep Truck Information

Ursprung i upptakten till andra världskriget , var jeep skapades för att uppfylla kraven för en lätt men kraftfull scouting och utility vehicle som kunde stå emot påfrestningarna i strid . Efter kriget fanns en mängd civila modeller produceras . Original Jeep ( Willys )

Willys MB producerades under perioden 1941-1945 för den amerikanska armén . Av de över 600.000 som producerades , var mer än 50.000 skickades till Sovjetunionen som lend-lease krigsmateriel . Den MB , producerad av både Willys och Ford , har en distinkt utseende .
Andra militära Varianter

Efter kriget fortsatte Willys att producera mer jeep modeller för militära tillämpningar . Ändringar och förbättringar inkluderade en större motor , mer rundade fendrar , och baklucka med reservdäck montera . Sådana jeepar fortsatte att användas fram till dess att de ersätts med HMMWV eller " Humvee . "
Civilian Varianter

" CJ " eller civil jeep linje startades under efterkrigstiden , blir en av de första serietillverkade 4X4 fordon tillgängliga . Med vakuum drivna vindrutetorkare , en bättre överföring , fake - läderklädsel och tillgänglig krom trim , det gjorde för en jeep med all den legendariska seghet och hållbarhet militär jeep men med bekvämligheter som vanligen förknippas med civila fordon .
< br > Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/102887.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.