Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Olja Specifikationer för en 2003 Polaris Ranger

Det är viktigt att behålla din 2003 Polaris Ranger enligt underhållsplanen ingår i din instruktionsbok. Hålla detaljerade tjänsteposter kommer också att bidra till att säkerställa att din Polaris Ranger körs som en väloljad maskin och kommer att pågå under flera år framöver. Veta specifikationer oljebyte för din Polaris Ranger kommer att bidra till att hålla motorn lubed och fungerar effektivt. Olja Typ

Som tillverkare rekommenderar Polaris att alla dess 4x4-modeller använder Polaris Premium 4 All Season syntetisk motorolja. Polaris hantverk detta märke av olja med Polaris 4-takts motor specifikt i åtanke. Emellertid är det också acceptabelt att använda andra API certifierade SH oljor. Se till att oavsett vilken olja du använder har också en 0W-40 vikt rating.
Första oljan Förändringar

Du bör göra de första två oljebyten inom de första månaderna att äga och använda Polaris Ranger. Om du nyligen har köpt för 2003 Polaris Ranger och det är relativt oanvänd och som ny, då du kommer att behöva göra ett inbrott oljebyte efter första månaden av användning. Annars bör oljan bytas efter 1000 miles. Var noga med att dokumentera i din bruksanvisning körsträcka och datum för dina oljebyten.
Vridmoment betyg

annan specifikation som är oerhört avgörande för Polaris Ranger oljesystem och oljebyten är vridmoment för olika komponenter. Instruktionsboken har särskilda åtdragningsmoment för varje modell av Polaris Ranger såldes 2003. Specialiserade delar som normalt kräver ett visst moment inkluderar skärmen montering, vevhus avtappningspluggen och oljetanken avtappningspluggen.
Verktyg som behövs för iPhonen Oil Change

verktyg som behövs för en oljebyte kan variera något beroende på vilken modell av Polaris Ranger som du har, men är det följande lista typiska för ett oljebyte jobb: tänger, mekaniker handskar, fånga pan, byte av oljefilter, luddfri trasa, olja-filter skiftnyckel, momentnyckel, hylsnyckel, gängtätning, tätning bricka och 2 liter API certifierad SH 0W-40 olja.
Priming Oil Pump

När du ändrar oljan i 2003 Polaris Ranger, vara säker på att prima oljepumpen genom att klämma avluftningsledningen ca 2 inches från oljetanken. Vrid Ranger på med växelväljaren placeras i "neutralläge" och låt motorn gå i 20 sekunder. Lossa klämman från avluftningsledningen, vilket automatiskt skulle trycksätta med en ström av luft som strömmar genom utloppsledningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/103209.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.