Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Hur man installerar en vinsch på en ATV

Installera en ATV vinsch kräver en hel del arbete, men vinschen själv är utformad för att göra en hel del back-breaking arbete. Installera en vinsch kan spara dig timmar av tid. Så bryta ut dina verktyg och gör dig redo att dra träd, hjort, stängselstolpar, däck eller något annat. Saker du behöver
Verktyg Winch
silikonsmörjmedel Montageplåt
Visa fler instruktioner
Komma igång
1

Montera platta för just din ATV. Du kan behöva köpa en monteringsplatta för just din ATV om man som inte passar. Använd Loctite och infästning av vinschen på monteringsplattan. Anslut därefter vinschen kablarna till ATV.
2

Anslut sex-gauge vinsch kablar till ATV.
3

Anslut ledningarna från vinschen till kontaktor /relä. Detta kopplar strömbrytaren till vinschen och det driver el från ATV till vinschmotom. I vissa fall kan du behöva installera en kontaktor låda för att slutföra det här steget. Vanligtvis kontaktorn är under stolen eller i denna närhet. Prova att leta i närheten av batteriet eller under den bakre racket.
4

Anslut de röda och svarta kablarna från din ATV till kontaktorn rutan. Titta på instruktionerna för att se exakt hur din vinsch kommer att sättas upp på din ATV.
5

Ställ in strömbrytaren på styret eller på en plats där du vill att strömbrytaren vara. Du kan sätta denna omkopplare var du vill. Men, är det bekvämt att ha den på styret för att styra den medan du styr, om det behövs. Du kommer att behöva skjuta ledningarna genom styret, eller längs vägen där resten av styret ledningar installeras. Om du har förinstallerade vinsch ledningar, använda detta som en guide.
Få det att fungera
6

anslut den sista svarta kablarna till batteriet. Detta kommer att driva vinschen och leverera el från batteriet.
7

Testa din vinsch. Det ska surra till liv. Om inte, kan du behöva rota runt för en dålig anslutning. Börja testa trådar du har installerat, börjar vid reläboxen och arbeta upp till styret.
8

Testa dina "heta" styret trådar för de rätta kontakterna. Eftersom det är där tändningen är, vissa trådar får ström endast när tändningen slås på. Var noga med din switch tappas in i en av dessa trådar.
9

Pröva din vinsch igen. Det bör komma till liv. Om inte, se över ditt schema och installera vinschen vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/102977.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.