Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Bogsering med en Grand Cherokee

Grand Cherokee är Jeep 4x4 stadsjeepar. Bogsering öppnar fritidsaktiviteter som kräver flytta stora objekt såsom båtar, vattenskotrar, lådor häst och även andra fordon, kanske för off-road resor. Vissa människor krok helt enkelt upp en trailer för att flytta saker om. Bogsering kan du göra ytterligare nytta av din Grand Cherokee. Det finns så många sätt att använda en släpvagn, och bogsering är ganska enkelt med rätt utrustning och know-how. Nedan finns information om vilka tillbehör du behöver, säkerhetskontroller och råd. Saker du behöver
mottagare hitch
DRAGKROK
Ball mount
Säkerhetskedjor
Trailer gungning kontroll
Trailer bogsera kabelnätet
Trailer bromsmanöverorganen
Bogsering speglar

Visa fler instruktioner
1

Innan bogsering måste du välja rätt dragkrok paketet. Jeep Grand Cherokee är konstruerad för att dra klass I Släpvagnar, definierade som lätta bogsering, högst 2,000 pounds. Beräkna den slutliga vikten dras, vilket inkluderar den maxvikten för släp plus tungan vikt. Detta är den belastning som utövas nedåt på hitch bollen, och det bör vara mellan 10 procent till 15 procent av släpvagnens last. Om du köper en ny bil, be din försäljning professionell att råda dig köpa 2

Välj rätt skumt,. Finns tyngd-bär missöden lämpliga för stadsjeepar som används för klass I trailers De minskar stressen på baksidan av fordonet. Du kan också behöva en mekanisk fläkt eller överföring kylning, en 7-i-4-vägs adapter och låg profil speglar. Använd endast fabriksmonterade eller godkända reservdelar.
3

Innan bogsering, särskilt för första gången varje år, följer en lista säkerhetskontroll. Kontrollera däcktrycket och använd rekommenderad kallt ringtryck tryckt på dina däck 'sidoväggar. Overinflated däcken slits ojämnt och dåligt pumpade däck blir varma och kan misslyckas, vilket leder till förlust av kontroll. Lägg till lite tryck på de bakre däcken vid bogsering och kontrollera skicket på både vagn och bil. Se till hitch bollen är snäva och hitch kopplingen är låst. Säkerhetskedjorna bör vara ordentligt ansluten. Kontrollera att släpets lampor arbetar alla. Släpvagnsbromsar bör arbeta, testa dem. Justera dina speglar och kontrollera kylvätska nivåer är korrekta.
4

Gör ett test hjullager minst en gång om året och före den första gången du bogserar. Jack släpet upp på ena sidan och ta ett hjul med båda händerna och vrid sedan ratten, lyssna och använda fingrarna för att känna om rörelsen inte är slät. En misslyckad lagret kommer att orsaka hjulet att sluta vrida och kan orsaka en olycka.
5

Ladda din släpvagn med 60 procent av belastningen i framför axeln. Överbelasta aldrig släpet, eftersom detta kan orsaka instabilitet och tunga laster på baksidan kan orsaka släpet att svaja. Du kan också uppleva vajande om tungan vikten är för låg. Överbelastning släpvagnen kan leda till dålig prestanda från din Grand Cherokee och skada axeln eller bromsarna och även leda till förlust av kontroll, vilket kan vara dödligt.
6

noga med att fästa släpets last för att förhindra växling när du reser. Om du använder nya remmar, spänn dem efter några miles som de sträcker med användning. Använd remmar med vinsch-typ cinches att säkra lasten. Du bör dela lasten jämnt från sida till sida i trailern och kom ihåg att den extra vikten för släpvagnen med sin last kommer att påverka din Grand Cherokee acceleration och bromsning.
7

Innan bogsering, praktik svarvning, stoppa och backa upp. Turning kräver en vidare krets för att rymma släpet. Se till att bilen och släpet är inriktade så rakt som möjligt. Vrid ratten åt höger försiktigt till att börja med. Titta på trailern noga och flytta bakåt långsamt, och släta så snart släpet börjar att vända. Sväng sedan vänster så Cherokee främre förs runt så det följer riktningen av trailern. Om du lämnar sväng för sent att räta, kan släpets vinkeln blir alltför akut (jackknifed) och du kommer inte att kunna avsluta. Helt enkelt dra framåt, räta upp och börja om igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/102814.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.