Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Hur kan jag förbättra bränsle körsträcka på min 1989 Ford Bronco?

Den 1989 Ford Bronco är en klassisk tidig SUV som samtidigt bra för att ta off-road, är inte särskilt snäll mot sin ägarens gas räkningar. Precis som alla SUV, är det en stor och tungt fordon. Faktum är Bronco mer kraftigt byggd än vissa andra stadsjeepar, som är baserad på F-150 pickup kropp. Även om ingen Bronco kommer någonsin närma bränsleeffektivitet av en liten bil, betyder det inte att det finns inget utrymme för förbättringar. Genom att betala mer uppmärksamhet till underhåll och dina körvanor kan du få en betydande mängd extra körsträcka från varje tank. Instruktioner
Underhåll Tips
1

byta olja. Gamla, smutsiga oljan kommer att göra din motor arbeta hårdare och bränna mer gas. När du byter olja, se till att du fyller din Bronco s oljebehållaren med den typ av olja som rekommenderas i sin handledning. Med rätt grad kan förbättra din körsträcka med 1 till 2 procent. Om möjligt, köpa olja markeras som "energibesparande." Dessa blandningar innehåller friktionsminskande tillsatsmedel som håller motorn i trim.
2

Pumpa dina däck. Detta är särskilt viktigt om du regelbundet tar din Bronco terrängkörning. Det är vanligt att låta lite luft ur däcken när du går off-road, för att ge dem bättre grepp. Misslyckas med att fylla på dem när du kommer tillbaka till trottoaren kommer att minska din Bronco s körsträcka. Att hålla sig till det tryck som rekommenderas av Ford (som kommer att tryckas i din manual och på en etikett inuti förarsidan dörrkarmen) kan ge dig en 3,3 procent förbättring i körsträcka.
3

Take din Bronco in till en mekaniker och ha motorn trimmad upp. Detta är särskilt viktigt för äldre-modell bilar som 1989 Bronco, som har upplevt en hel del slitage. De effektivitetsvinster från de smärre reparationer utförda i en tune-up - såsom sparkplug rengöring, injektor rengöring, och timing justering - kan ge dig upp till en 4 procent hoppar i körsträcka, medan vissa större reparationer kan ge dig upp till ett 40 procent förbättring. Addera Driving Tips
4

Lasta extra vikt från Bronco. Med ett stort lastutrymme, är det lätt att låta extra växel och verktyg stapla upp. Detta kommer att skada din bränsleeffektivitet, att 100 pounds av vikt kan minska din bränsleförbrukning med upp till 2 procent, men i en stor, tung fordon som Bronco här effekten blir mindre uttalad
5

. Var uppmärksam på din körstil. Plötslig acceleration, vänder snabb bromsning, och skarpa alla leder till en minskning av körsträcka. Körning smidigt istället kan förbättra din körsträcka stor: 33 procent på motorvägen och 5 procent i staden. För att hjälpa dig att hålla en konsekvent hastighet på motorvägen, använd din farthållare. Detta kommer att spara gas genom att eliminera onödig acceleration och retardation.
6

Drive vid eller i närheten av hastighetsgränsen när det är möjligt. Bränsleeffektivitet minskar när du kör mycket fortare än 60 miles per timme. Eftersom detta är över den lagliga gränsen i de flesta jurisdiktioner, kommer det också att hålla dig från att tjäna en fortkörningsböter.
7

Undvik tomgångskörning din Bronco. All gas du bränner medan du sitter stilla är, i huvudsak, bortkastade. Håll din Bronco körs vid stopp i trafiken, men inte när du väntar på att hämta någon, släppa dem eller på annat sätt sitta vänta. Din nivå av tomgång, men beror på tillståndet av dina förrätter, om de är lika gammal som din Bronco, då de inte kan starta bilen lätt. Att ersätta dem kan du tryggt stanna och starta motorn och därmed spara gas.
8

Shift in din överväxel när du kör på motorvägen hastigheter. Detta gör att din Bronco motor att slå långsammare, minskar slitage och sparar bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/102837.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.