Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Däck Plug Faror

Två vanliga sätt att stoppa en långsam läcka i ett däck är att plugga eller lappa den. En pluggad däck är fäst från den yttre ytan, medan en patch tätar däckets hål från insidan av däcket. En plugg är en bit gummi förening som sätts in i däcket hålet. Den smälter sedan med hålet och stoppar flödet av luft, men det gör inte helt lösa problemet. Hål Inte helt Sealed

att plugga ett hål du måste ta bort objekt, till exempel en spik, från utsidan av däcket. Därefter, sätt i kontakten i det hålet. Även om du har förseglats hålet från utsidan, har insidan av däcket fortfarande hålet, så du har bara löst hälften av problemet. Du kan bara täta det inre hålet genom att ta bort däcket från fälgen, deflatera det och sedan att applicera en patch för att det inre hjulet.
Instängd luft

Plugging ett däck kan innesluta luft mellan det inre och yttre skikten av däcket. När däcket värms upp från användning, kommer luften mellan däck skikten värma också. Pluggen och lim som används för att säkra pluggen fällor luften mellan lagren, inte gör det möjligt att fly från hålet. Den varma luften har ingen plats att gå och kommer att expandera. Denna utvidgning kan orsaka slitbanan att separera från däcket.
Moisture Ansamling

Eftersom en plugg bara tätar den yttre delen av däcket, fukt kan fortfarande krypa in i det inre av hålet. Denna fukt byggs upp i den inre tätningen och bälten stål av däcket. Detta orsakar de bälten eller höljet sladdar att rosta eller försämras, vilket leder till däck misslyckande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101990.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.