Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Rekommenderade däckdimensioner för minibussar

För att hitta det rekommenderat däckstorlek för din minivan, titta på tillverkarens krav på storlek för ditt fordon, ligger i instruktionsboken samt på fordonets däck plakat. Din minivan s däckstorlek betecknas med en standarized bransch kodning som visar däckets typ av tjänst, däckbredden, sidoväggen bildförhållande, inre konstruktion, hastighet rating, däck och hjul diameter, och beskrivning av tjänsten. Detta nummer och bokstavskombination finns på däcksidan. Tillverkarnas rekommenderade däckdimension

flesta minivan manualer föreslå att välja däck som exakt uppfyller tillverkarens rekommendationer. Alla minibuss hjulhusen är utformade för att passa en viss storlek på däcket. Dessa rekommendationer måste uppfyllas för att uppfylla säkerhetsföreskrifter baserat på fordonets vikt. Addera Beyond tillverkarens rekommendationer
p Om du tänker avvika från tillverkaren rekommenderat däck dimensionering genom att installera antingen underdimensionerad eller överdimensionerade däck, det finns mer att tänka på i ditt köp. Du måste undersöka diameter bilens hjulhus och fender väl storlek och avgöra om bilen är utrustad med ett däcktryck (TPMS), vilket kan begränsa den mängd du kan oversize dina däck.


Stora däck

Installera överdimensionerade däck på din minivan är möjligt, men inte tillverkaren rekommenderat. Överdimensionerade däck kan påverka kalibreringen i din hastighetsmätare och vägmätare och negativt påverka bromsverkan. Dessutom kommer vissa överdimensionerade däcken inte passar dina fender brunnar.
Underdimensionerad däck

Körning med underdimensionerade däck, som överdimensionerade däck, kan potentiellt ha negativa effekter på din minibuss. Utrusta din minibuss med underdimensionerade däck kan leda till att fordonets överhettning och en nedskrivning av nödstopp förmåga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101721.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.