Så för att behålla livslängden på din begagnade bil - för kvinnor

Jag är 44 och skilde sig och jag har en 1997 Dodge Neon. Jag har inte råd att köpa en ny bil vid denna punkt i mitt liv, men jag har lärt mig en del från män jag har dejtat, min ex-make, min far och erfarenhet med bilar. Om du tar hand om din bil, kommer det att leva ett långt liv. Saker du behöver
Ägarens handbok till din bil
Visa fler instruktioner
1

En gång om året är det viktigt att ha bilen stämde upp. Ta den till en lokal bilverkstad (en du litar på), eller en återförsäljare. Har tjänsten människor check, pluggar, slangar, vätskor, batteriet, däcktryck och även göra en diagnostisk kontroll på bilen för att se om det finns några större reparationer du behöver göras. Detta hjälper dig hålla koll på underhållsbehovet hos er bil.
2

Byt olja var 3000 miles. Hitta en ansedd oljebyte plats och stick med samma man. Om möjligt, se om du kan hitta kuponger pengar att spara för den här platsen. Nöj dig inte med den låga oljor på grund av ekonomin. Be för Castrol Oil. Det är ett bättre smörjmedel för din motor och värt den extra kostnaden i det långa loppet. I allmänhet kommer en bra oljebyte köra någonstans från $ 15 till $ 26 dollar. Låt dig inte övertalas att någon annan tjänst samtidigt få din olja förändrats. Stick till bara oljebyte. När du har din tune-up med en mekaniker och sedan oroa sig för andra saker som luftfilter och lock ventil. Se till att få ett datum klistermärke sätta på vindrutan så att du kan hålla reda på när man ska ha det gjort igen.
3

Kontrollera din olja och däcktryck varannan gång du får gas . Din bil bränner olja och ibland blir nödvändigt att sätta en liter olja i den. Kontrollera din olja slumpmässigt kommer att hålla motorn smörjs mellan förändringar. Med lågt lufttryck på däcken på din bil kan orsaka inriktningen att vara avstängd och även orsaka en punktering.
4

Kontrollera slitbanan på dina däck och ha dem roteras minst en gång om året. Ett enkelt sätt att kontrollera slitbanan är med ett öre. Stick ett öre i slitbanan spåren. Bra mönsterdjup ska täcka över halva öre. Om slitbanan inte ens når öre, rotera framdäcken på baksidan och få två nya däck. Framdäcken slits ut snabbare än bakhjulen. Regummerade däck är billiga. Jag rekommenderar dessa platser för däck:. Discount Tires, Wal-Mart Tire Center och Costco däckverkstad
5

Har din bromsar kontrolleras när du roterar dina däck. Dynorna bör bytas minst varje år. Dessutom har rotorerna kontrollerats och vände.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123969.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.