Hur ta hand om Servostyrning

Den servostyrning i moderna bilar är ganska tillförlitliga, så få ge det en tanke. Emellertid är förebyggande underhåll krävs, precis som det är med någon av de större undersystemen i ett fordon. Här är vad man ska göra. Saker du behöver
Styrservoolja
Drivrem
Korrekt Reservslangarna
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att servostyrningen reservoaren är fylld till rätt nivå. Låg vätskenivå är en vanlig orsak till hård styrning, konstiga ljud och tillfälliga ökningar i styrkraft.
2

Stäng av motorn och ta av locket på styrservoolja. Stick fingret i reservoaren för att känna sig för smuts slam eller partiklar. Om vätskan är smutsig, måste du spola systemet före påfyllning med ny vätska. Addera 3

Använd alltid den vätska som rekommenderas för din bil (kolla din instruktionsbok). Styrservoolja är konstruerad för att motstå gallring vid höga temperaturer. Även parkering, kan vätska temperaturen nå upp till 300 grader F. Tillsatser upprätthålla bra flöde under rörelsens temperaturer så låga som -20 grader F för att förhindra hård styrning under kalla dagar. Fluid måste vara förenlig med gummi som används i slangar och tätningar.
4

Kontrollera efter läckor, en skadad eller sliten pump trissa och lösa fästen. Typiska läckagepunkter inkluderar behållarens lock, reservoar-till-pump-hustätning, axeltätning, bultar, beslag och slangkopplingar. Testa efter läckor med motorn vid normal arbetstemperatur. Vrid ratten från stopp till stopp, som är vänster till höger flera gånger. Ratten ska inte hållas i den extrema vänster eller höger läge för mer än några sekunder. Leta efter sprutar vätska och blöta fläckar. Servostyrning balsam är ofta effektiva i att stoppa läckor under en tid.
5

Kontrollera skicket på dina slangar. Slangar typiskt försämras inifrån, vilket betyder att de förlorar sin effektivitet långt innan visar några yttre tecken på försämring eller läcker. Du vet om en slang har börjat försämras om den känns mjuk och svampig. Olja och fett-dränkts slangar ska bytas ut. Byt hårda och spröda slangar eftersom dessa kommer att ha förlorat sin förmåga att utvidga sig och krympa och kan spricka.
6

Leta efter yttre slang slitage orsakad av slipande kontakt med metalldelar. Detta kan så småningom bära ett hål i en slang och få den att brista under tryck. Byt ut slangen och korrigera orsaken till skadan. Omdirigera slangen och dra åt konsolerna med slips nedgångar eller höljen gummi placeras över slangen.
7

Använd rätt Reservslangarna. Tryckledningar kan utsättas för hydrauliska tryck över 1.200 psi, medan returledningarna transportera högst 50 psi. Således är de gjort annorlunda. Tryckslangar utsätts också för överspänningar i tryck och pulsering, så de måste vara något expanderbart att minska eller absorbera svängningar. Försök inte att klara sig med provisoriska slangar, "nöja" reparationer, eller användning av tejp för att täta läckor.
8

Kontrollera drivremmen tillstånd och spänningar. Under-spänning kommer att orsaka bältet att snurra på sin remskiva. En halka bälte minskar pumpens effekt och orsakar ojämn drift. Over-spända remmar kommer lägga orimliga belastningar på lager pumpaxeln.
9

Andra villkor för att titta efter är uppdelning, kant /sidovägg slitage, fett eller olja på remmen sidoväggen eller i skivspåren, eller noppor som uppstår när gummiblandning från bandet avtar och bosätter sig i V-spåren, vilket orsakar ojämn Rideout, vibrationer och rem oljud.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123968.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.