Hur du ändrar Transmission Oil i en 1978 Ford Motor Hem

Standard praxis säger att du bör ändra ett fordons transmissionsolja var 60.000 miles om det inte har använts mycket, i vilket fall du skulle vilja ändra det oftare. Överföringen olja eller vätska är det som hjälper till att hålla metalldelar din sändning svalt nog att de inte börjar att bryta ner när du kör. För en äldre "klass C" husbil, är detta en mycket viktig aspekt av ditt underhåll. Lyckligtvis är det lätt att byta växellådsolja i en 1978 Ford husbil. Marknadsförs huvudsakligen under namnet "Midas," dessa husbilar är lätta att underhålla. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Motor renare /avfettningsmedel
Vatten Rags
Paint skrapa
Ny växellåda pan packning
Transmissionsolja
Tratt
Visa fler instruktioner
1

Park ditt 1978 Ford husbil på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Vänta tills motorn svalna innan steg 2.
2

Skjut ett uppsamlingskärl under växellådan oljetråget, som ligger under husbilen på transmissionen och nästan direkt i linje med Samtliga dörrar. Överföringen oljetråg liknar mycket motorns oljetråg: Den har en plan yta, mäter ungefär en kvadratmeter, och har en serie av bultar runt kanterna kopplar den till transmissionen
3.

Lossa och ta bort avtappningspluggen att låta transmissionsolja rinna. Avtappningspluggen kommer att vara placerad på sidan av pannan eller i botten av pannan (1978 Ford husbil växellådor har två olika typer av pan, beroende på var de är tillverkade). Använd en hylsnyckel för att lossa och ta bort det. När den använda vätskan slutar droppa, tillbaka pluggen i pannan.
4

Lossa bultarna som fäster pannan till transmissionen. Lossa inte var och en för runt pannan fälg, utan arbeta från ena sidan till den andra, lossa lite en bult och sedan göra samma sak för bulten som är motsatt det. Gör detta tills alla bultar är löst nog att du kan slå dem med handen.
5

Tryck upp mot botten av pannan för att hålla den på plats med ena handen och ta bort alla skruvar med den andra. När alla skruvar är borttagna, dra kastrullen från transmissionen.
6

Ta bort den gamla packningen. Skaffa en färg skrapa för att avlägsna eventuellt packningsmaterial, som fastnar vid antingen pannan eller passytan på transmissionen. Skrapa mycket försiktigt för att inte göra mål (skada) metallen i pannan eller överföringen.
7

Rengör insidan av en kastrull med en motor renare /avfettningsmedel. Du kan köpa detta på någon auto leverans butik. Spraya rengöringsmedel i pannan, vänta fem minuter och skölj sedan pannan med vatten och torka torrt.
8

Lägg din nya packningen överföring pan på plats på kanten av pannan. Se till att hålen i packningen linje upp med hålen i pannan.
9

Lyft kastrullen tillbaka i position och sätt tillbaka bultarna för hand för att hålla den på plats. Hand-snurra skruvarna hela vägen, sedan, med hjälp av en hylsnyckel och arbeta från en bult till sin motsats, dra åt skruvarna på plats.
10

Fyll växellådan med ny vätska. På en 1978 Ford husbil du kommer att behöva en lång pip tratt för att nå fyllningen pipen placerad i motorrummet. Lägg hälften av det belopp som anges i din instruktionsbok. Vrid motorn på och växla igenom alla växlar. Stäng av motorn och kontrollera oljenivån i växellådan. Fortsätt att tillsätta små mängder av olja, kör sedan motorn och flytta genom växlarna. Upprepa denna process tills nivån läser "full." Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123863.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.