Förhindra att Rocker paneler på en bil från Rost

Rocker paneler ta en hel del övergrepp. De är nära vägen, och stenar och grus sparka upp på dem, skapar stötar, skråmor och scratches.Typically de har standard auto färg på dem och en vanlig, klarlack finish. När en repa går under färgen på metallen, de är benägna att börja rosta. En annan fråga är att många gånger vattnet inte är ordentligt dräneras ut, vilket kommer att starta rost processen internally.There finns åtgärder du kan använda för att spraya dem med en stötfångare beläggning färg, vilket ger mycket skydd, och finns i svart eller grå, eller du kan välja att hålla i linje med den ursprungliga färgen på car.In båda fallen kommer du att göra något positivt för att förebygga rost. Saker du behöver
120 sandpapper
400-600 slippapper (Om att hålla original bil färg) katalog Ström slipmaskin eller handhållna slipning block
Bumper beläggning måla
Ansiktsmask
Målare eller maskeringstejp
original bil färg färg i sprayburk (Om att hålla original bil färg) katalog Clear Coat, tunga formel, avsedda för hjul (Om att hålla original bil färg) katalog klibbduk eller mjuk torr trasa
Cleaner med ammoniak
Visa fler instruktioner
1

Sand ner förbi klarlack finish och grov upp all färg på rocker panel. Var noga med att sanden som underkant panelerna samt! Du behöver inte komma ner till metallen om du inte har rost eller en djup repa eller knick, i vilket fall, skulle du behöver för att få till plåten och sedan använda en rostskyddsbehandling produkt och glasyr låg plats för att få den nivå, innan du går vidare till nästa steg.
2

Rengör alla vaxer kvar på panelerna med en ammonierad renare och torka ordentligt med en klibbduk eller tyg, vilket gör att det inte finns damm kvar på panelen . Var noga med springor är stoft också gratis. En hårtork kommer att bidra till att blåsa ut små partiklar. Addera 3

Tape utanför rocker panel för att försäkra att färgen inte kommer att komma någonstans men på rocker panel. Du kan också placera papper under kanterna av bandet för ytterligare skydd.
4 maskera

ansikte på och spraya 2 till 3 strykningar "high build" primer, vänta några minuter för torktid mellan rockar. Den höga build primer är tjockare än yta primer och kommer också att bidra till att fylla i eventuella brister eller hål.
5

Bumper beläggning färgen är tjockare än vanlig färg. Den har en platt satin finish och är tänkt att tåla mer misshandel för reducerad flisning, kontra vanlig paint.Spray 2 till 3 skikt, låt ett par minuter för att torka mellan varje målning.
6 p Om du bestämmer dig lämna stötfångaren beläggning för din slutliga finishen, är du klar. Om du väljer att använda din ursprungliga färg färg, spraya 2 till 3 lager med primer över stötfångaren måla.
7

Slipa försiktigt primer med 400 slippapper, när den är helt torr och hård, och sedan spraya 2 till 3 strykningar din original bil färg färg.
8

Avsluta med 2 till 3 lager av tunga klarlack finish. När det är helt torrt, nästa dag, kan du välja att våt sand klarlack med 1000 till 1500 grit papper och sedan följa upp med en gnugga förening och därefter bilvax.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123970.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.