Hur man byter en drivrem på en 1995 Ford Explorer

Den 1995 Ford Explorer använder en enda serpentin bälte på framsidan av motorn att snurra alla tillbehör remskivor på motorn. Över tiden, sträcker bandet och bär, om du inte inspektera bältet regelbundet, kan det misslyckas utan föregående meddelande. Ett bälte misslyckande på din Explorer kommer att leda till en överhettning motor och servostyrning misslyckande, och generatorn laddar inte batteriet. Saker du behöver
Wrench in
1/2-tums enhet breaker bar
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera den negativa batterikabeln . Lossa bulten på kabeländen med en skiftnyckel och ta bort kabeln från batteriet. Den negativa batteripolen är märkt med ett minustecken ingjutet i batterifacket. Leta remspännaren på framsidan av motorn
2

. Spännaren har ett fyrkantigt hål i armen som kommer att acceptera en halv tum bar enhet breaker. Sätt brytaren bar i det fyrkantiga hålet och vrid det motsols, lossa remmen på remskivan.
3

bort Serpentine belt från remskivorna medan du håller spännaren bort från remmen. När remmen är av remskivorna, vrid sakta spännaren tillbaka till hempositionen. Ta loss remmen från motorrummet och kassera den.
4

Installera en ny serpentin bälte över alla remskivorna utom spännaren. Vrid spännaren moturs och skjut remmen över spännaren. Långsamt rotera spännaren medurs, gör det möjligt att dra åt bältet när du går. När spännaren är hela vägen ner, ta bort breaker bar från spännaren och ta ut den ur motorrummet.
5

tillbaka negativa batterikabeln på den negativa posten batteriet och dra bulten med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123919.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.