Hur byta glödlampan på registreringsskylten på en ES300

Att se till att alla lampor fungerar på din Lexus ES300 är mer än ca framträdanden. Du måste ha operativt varselljus, strålkastare, blinkers, bromsljus och registreringsskylt lampa betraktas som "lagligt." De flesta människor tar hand om de flesta av dem, men glömmer bort registreringsskylten glödlampan. Denna lampa, som ligger nära stammen spärren ovanför nummerskylten på Lexus ES300, är ​​benägen att bränna ut eller bryta. Lyckligtvis är det en lätt uppgift att ändra licensen glödlampa tallrik bakgrund av en ES300. Saker du behöver
kryssmejsel
Byte registreringsskylt glödlampa
Glödlampa fett
Visa fler instruktioner
1

Öppna bakluckan på Lexus ES300.
2

Ta svart plast löpare som sitter på toppen av den nedre bålen kanten täcker slutet av stammen mattan. Det är bäst att ta tag i löparen nära en av dess ändar. Dra upp för att ta bort löpare. Ställ den åt sidan.
3

Använd en kryssmejsel för att lossa skruvarna på klämmorna som håller stammen mattan på baksidan av bålen (täcker baklyktor och registreringsskylt) . Du behöver inte ta bort skruvarna hela vägen, bara lossa dem tillräckligt så att du kan dra bort klämmorna och dra mattan bort från den bakre delen av bålen utsätta lätta församlingar. <
4 p> Ta licensen stickkontaktsplattan ljus. Detta är uttaget som är satt i den bakre delen av auto organ, lite utanför centrum (precis där registreringsskylten sitter på utsidan). Det har trådar som kommer ut av det som leder in i förarsidan av bilen kroppen. Vrid sockeln tills flikarna på sockeln line up med fliken hål i kroppen, och dra ut den.
5

Ta bort den gamla glödlampan genom att klämma den mellan två fingrar och trycka in den uttaget. Vrid glödlampan när den trycks in, och du kommer att känna det släpper när flikarna på glödlampan baslinjen upp med fliken kanaler uttaget. Dra ut glödlampan ur och kasta.
6

Doppa en liten mängd lök fett på metalliska basen av din nya lampa. Bulb fett finns på någon auto leverans butik. Fettet hjälper till att hålla fukten ute och hindrar foten från att korrodera och fastnar i uttaget.
7

Passa in flikarna på den nya glödlampan med fliken kanaler i uttaget och tryck in lampan i plats. Vrid glödlampan tills flikarna flyttas ut ur kanalerna och lampan stängs inte längre. När du släpper lampan bör hålla stadigt på plats.
8

Sätt sockeln på plats, rikta in flikarna med fliken hål och sedan vrida dem att låsa uttaget. Sätt ihop din bål och stäng locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123897.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.