Hur vinterförbereder en motorcykel

Du bör redan nu vidta åtgärder för att försäkra din motorcykel går smidigt när våren kommer efter att du har lagrat den för vintern. Ta hand om din cykel innan du lagrar det är precis lika viktigt som att ta hand om det resten av året. Med bara några få enkla steg kan du vinterförbereder din cykel så att din första åktur på våren kan gå smidigt. Instruktioner
1

Fyll din bensintank upp. Inkludera ett bränsle stabilisator för att förhindra att bensin från havererar och orsakar skador på bränsleledningar och flera andra områden av din cykel.
2

att förhindra korrosion på metallytor på din motorcykel, är det en bra idé att byta olja, transmissionsolja och din Kedjehus vätska. Detta hjälper till att hålla allt på rätt lubed och ren.
3

Håll din gas och kablar koppling lubed att hjälpa dem att stanna i gott skick.
4

Fokus på batteriet uppmärksamhet när du planerar att lagra för vintern, eftersom det gradvis förlorar laddning med tiden. Helst ska du vill lämna ditt batteri i motorcykeln och bifoga ett batteri anbud till den. Batteriet anbud är en smart laddare som i huvudsak vänder sig om och av efter behov, för att förhindra överladdning. Ta dig tid att rengöra inlägg på batteriet nu om de är korroderade. Lägg fett på gängorna på bultarna för att hålla dem rena hela säsongen.
5

Pumpa dina däck till deras ideal nivå för att minska risken för platta fläckar bildas på dina däck. Ta dig tid att flytta cykeln flera gånger i månaden - parkering på en annan del av däcken varje gång också hjälper till att förhindra platta fläckar. För att förhindra att dina däck från röta, hålla dem borta från direkt solljus.
6

Ge din motorcykel en bra scrub innan du lägger upp för vintern. Lämna inte något fett eller fel på färgen eller kromade områden. Det finns produkter tillgängliga som du kan använda till färg och metall områden för att skydda lacken.
7

Store din motorcykel inuti om det alls är möjligt. Om det inte är möjligt att lagra cykel inuti, investera i en bra formsydd, ventilerande fodral.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123946.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.