Hur du ändrar din bil s bromsvätska

Ändra bilens bromsvätska nämns sällan i tune-up guider och liknande. Men det är viktigt, är speciellt med bilens hålls i längre perioder time.Every år inte nödvändigt, men det ska vätskan bytas minst vartannat år. Även bromsvätskan själv aldrig går dåligt, är det hydroskopiskt, vilket betyder att den har en tendens att absorbera fukt - något som det är tänkt att göra ändå. Men det tar inte mycket fukt att göra vätskan mindre effektiv. Du kan inte riktigt stoppa fukt tränger in i bromssystemet eftersom systemet är avluftat. De gummi broms som används slangar är också genomsläpplig. Varje gång du öppnar huvudcylindern för att kontrollera eller lägga vätska, är fukt absorberas. Eftersom föroreningen processen är en mycket, mycket långsamt, är det inte något att oroa sig för, men spolning ditt bromssystemet är en bra sak att lägga till din bil underhåll lista. Instruktioner
1

bilens bromsvätska bör bytas regelbundet. Varje år är inte nödvändigt, men det ska vätskan bytas minst vartannat år. Även bromsvätskan själv aldrig går dåligt, är det hydroskopiskt, vilket betyder att den har en tendens att absorbera fukt - något som det är tänkt att göra ändå. Men det tar inte mycket fukt att göra vätskan mindre effektiv. Den värme som alstras av normala och särskilt häftiga inbromsningar gör fukten i vätskan koka och som orsakar utmattningsrisk. Och vad värre är, kan bromsvätska som är förorenad med fukt och smuts (om fukt kommer in, kommer smuts komma in i systemet också) har en mycket skadlig effekt på bromssystem som använder låsningsfria bromsar. Föroreningarna kan förstöra den känsliga innanmätet av dessa system, som är extremt dyra att reparera.
2

Du kan inte riktigt stoppa fukt tränger in i bromssystemet eftersom systemet är avluftat. De gummi broms som används slangar är också genomsläpplig. Varje gång du öppnar huvudcylindern för att kontrollera eller lägga vätska, är fukt absorberas. Eftersom föroreningen processen är en mycket, mycket långsamt, är det inte något att oroa sig för, men spolning ditt bromssystemet är en bra sak att lägga till din bil underhåll lista.
3

spolning

SYSTEM
Du behöver någon slang som passar på bromsen avluftningsskruvarna ventilerna (helst klar), en behållare för att fånga upp vätskan, en broms bleeder skiftnyckel, och en burk med spray broms renare. Du behöver också en container eller två av färsk bromsvätska. Bromsvätska klassificeras som DOT 3 (minimum kokpunkt av 400-grader), DOT 4 (450 grader), och DOT 5 eller 5.1 (500 grader). Praktiskt taget varje bil använder DOT 3 eller 4-inte använda DOT 5 eller 5.1 silikonfluider broms. De är inte kompatibla med vanliga vätskor och har flera nackdelar som gör dem olämpliga för gatbruk (vissa tävlingsbilar använder dem).

Rengör huvudcylindern genom besprutning med broms renare. Detta eliminerar risken för att smuts tränger in i systemet. Öppna huvudcylindern och dra ut den gamla vätskan (en kalkon Baster fungerar bra här). Fyll cylindern med nya fluid.Next jack upp bilen så att du kan få tillgång till varje broms. Lossa avluftningsventilen något. Använd alltid en slang skiftnyckel - regelbundna skiftnycklar kommer inte att fungera. Om du inte kan lossa ventilen, prova några penetrerande olja eller ens värma upp. En gasolbrännare fungerar här (men en tändare kommer att göra i en nypa). Förhoppningsvis kommer det vara nog. Om du lyckas knäppa luftskruv off, har du lite problem.
4

flesta bilar idag har ett diagonalt-split-system och du bör arbeta med varje diagonal (t.ex. vänster framhjul och höger bakhjul kan manövreras från en av reservoarerna i huvudcylindern, och höger fram och vänster bak från andra. Vissa bilar har en främre och bakre split). Om du inte vet, bara börja med ett hjul och sedan gå vidare till en annan.
5

Du behöver en assistent för att göra detta på rätt sätt, även om det är enmansföretag bromsluftning kit som finns . Det sätt jag gör det är att ha den assisterande tryck på bromspedalen på min uppmaning. För att undvika att bottna ut pedalen helt, placera en liten träbit bakom bromspedalen. När assistenten trycker ner pedalen så långt det kan gå, få honom /henne ropa "Ned." Då pedalen trycks ned, öppna ventilen bromsen bleeder att låta den gamla vätskan ut i behållaren. När assistenten ropar att pedalen är nere, omedelbart stänga ventilen.

Upprepa processen tills vätskan som kommer är klart (du måste fylla huvudcylindern flera gånger). Gå sedan till nästa hjul och upprepa processen.
6

Bilar med låsningsfria bromsar kan kräva ett något annorlunda förfarande på de bakre bromsarna. Eftersom systemet är trycksatt, har din assistent vända bilen på, trycker på bromspedalen, slå av tändningen och sedan bara vila hans /hennes fot på pedalen. Öppna avluftningsventilen och låt fluidströmmen ut i ungefär tio sekunder eller så. Stäng ventilen och tillsätt lite mer vätska i huvudcylindern.

På vissa system, kan assistenten måste hålla trycka ner pedalen för att låta den gamla vätskan ut.
7

När du är klar, har din assistent steg på bromsarna två till tre gånger dussin att uttömma högt tryck reservoar på ABS-system. Detta kommer att göra broms stiger vätskenivån i huvudcylindern. När den slutar stiga, du är klar. För att bli av broms varningslampa som kommer att vara på vid denna punkt, steg på bromsarna hårt.

Du behöver inte göra detta varje gång bilen har en broms jobb, men var tredje gång är en bra idé (om du håller bilen så länge).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123947.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.