Hur man tar bort en bil Generator

bredvid batteriet för din bil, är generatorn förmodligen den del av avgiftssystemet som misslyckas mest. Du kan ändra generatorn själv mer billigare än att ta den till en verkstad. Med rätt skötsel kan du ha bilen igång igen på nolltid. Saker du behöver
Justerbar skruvmejsel skiftnyckel
, flat
Remsor av eltejp
Visa fler instruktioner
1

Leta generatorn på motorn. Generatorn kommer att placeras någonstans på motorn så att drivhjulet på ena änden av generatorn kan fästas till den huvudsakliga bandet av motorn. Bandet kommer att vrida hjulet på generatorn och skapa elektrisk laddning för att ladda batteriet när motorn körs.
2

Se till att inga andra delar av motorn kommer att hindra dig att ta bort generatorn. Om det finns andra delar som du måste ta bort, försiktigt ta bort dem innan du försöker ta bort generatorn. Se till att du håller alla skruvar, muttrar, bultar och andra delar tillsammans för några andra objekt som du tar bort, eftersom du kommer att behöva använda dem för att ersätta dessa poster efter att ändra din generator.
3

Skruva loss batteripolerna. Det är alltid klokt att koppla bort batteriet vid arbete på elsystemet i bilen. Se till att du placerar terminalerna på ett sådant sätt som förhindrar dem från att röra metallram av fordonet. Om det finns några tvivel, linda terminalerna med en liten mängd eltejp.
4

Hitta generatorn monteringsbulten eller bultar. Det finns vanligen en bult som fäster generatorn till motorn och som är placerad vid en ledpunkt på generatorn, så att generatorn kan placeras mot fläktremmen till en större eller mindre av en grad som behövs för att generera laddningsströmmen för för omladdning av batteriet.
5

Lossa monteringsbulten vid botten av generatorn och rotera generatorn tillbaka bort från fläkten bältet. Fortsätt att lossa bulten tills den är fri från motorn. Ta det och lägg det åt sidan för att användas i återmontering den nya generatorn.
6

Lyft generatorn ur motorn hålrum och placera den på motorn så att du kan koppla bort de elektriska anslutningarna för slutligt avlägsnande. Lokalisera den punkt där laddningskretsen fäster generatorn.
7

Flytta gummibeläggning höljet bort från terminalen på generatorn och, med hjälp av den lilla skiftnyckel, ta bort muttern från bulten och försiktigt svepa de terminala ändarna av tråden med en liten mängd elektrisk tejp. Detta kommer att slutföra borttagningen av generatorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123973.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.