Hur du justerar vindrutetorkarna på en Mercury Grand Marquis

Om vindrutetorkarna på din Mercury Grand Marquis inte gör sitt jobb ordentligt, blir det inte bara en fråga om estetik, men en säkerhetsfråga. Ibland vindrutetorkarna kan få dåligt och därför blir nästan värdelösa. Oavsett vad orsaken till denna skada, justera vindrutetorkare på din bil är en ganska enkel uppgift. Med några grundläggande verktyg och några extra minuter, kan du göra jobbet samt en professionell mekaniker kan göra det. Saker du behöver
platt skruvmejsel
Skiftnyckel
Vatten
Visa fler instruktioner
1

Förbered Mercury Grand Marquis för att arbeta på torkarna. Vrid nyckeln i tändningslåset till den första inställningen, men inte starta motorn. Vrid kontrollen vindrutetorkaren till den långsammaste inställningen och låta torkarna en fjärdedel eller hälften av vägen genom en cykel
2

Stäng av tändningen och ta ur nyckeln. Detta sätter armarna på dina vindrutetorkare i ett parkerat läge så att du enkelt kan komma åt undersidan av deras gummiblad.
3

Leta justeringsmuttern vid basen av varje torkararmen. Ta av locket från justeringen muttern med en platt skruvmejsel. Glöm inte att kontrollera om det finns några löv och annat skräp under gränsen av huven där vindrutetorkarna vila. Om det finns, städa ur området.
4

Använd en skiftnyckel för att lossa justeringsmuttrarna om dina vindrutetorkare gör en skrikande ljud när du använder dem i regnet.
5

Dra åt justeringsmuttrarna om dina vindrutetorkare inte riktigt klart regnet utanför vindrutan.
6

Starta bilens motor och spraya lite vatten på vindrutan för att se om torkarna fungerar ordentligt. Justera vid behov följande steg 4 och 5.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123864.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.