Hur man installerar en Honda F22 Termostat

I F22 är beteckningen Honda tilldelats en motor serie som placerades i fyra olika Honda fordon: Accord, Odysséen, Acura och Prelude. Medan själva fordonen kan vara olika, kommer placering och metod för att installera en ny termostat i dessa fordon följer samma mönster. Det är en relativt enkel operation, och det är också billigt. Naturligtvis, innan du installerar termostaten i din Honda, måste du först ta bort den gamla. Saker du behöver
Ratchet och Hylsnyckelsats
Clean, förseglad behållare
Rakblad
Ny termostat
Termostatpackning
Packning tätningsmedel
Visa fler instruktioner

1

Lokalisera termostathuset på Honda genom att följa stora kylvätskeslang på toppen av din radiator tills den ansluter till din motor. Den del den ansluter till den löstagbara termostathuset.
2

Lossa och haka kylvätskeslangen från termostathuset. Vissa kylvätska kan spillas ut under denna process, så var försiktig. Använd en ren behållare för att fånga upp eventuellt kylmedel som kan läcka ut.
3

Använd ett Ratchet och uttag för att lossa och ta bort bultarna som håller termostathuset till motorblocket. Lossa och drag av huset för att exponera termostaten.
4

noga märke till hur termostaten är orienterad i sin inställning. Du måste installera den nya termostaten på exakt samma sätt. Ta bort och kassera den gamla termostaten.
5

Använd ett rakblad för att skrapa bort alla rester av den gamla termostaten packningen som kan vara på termostathuset eller motorblocket.
6

Applicera ett skikt av silikon packning tätningsmedel till botten av termostathuset, tryck sedan på den nya termostaten packningen mot huset för att få det att fästa.
7

Montera den nya termostaten i inställningen, vilket gör att den är inriktad på samma sätt som du noterade tidigare. Därefter återmonteras och termostathuset. Återanslut kylvätskeslangen, och fylla på din radiator att ersätta någon kylvätska som kan ha läckt ut under denna process.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123902.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.