Hur man byter olja i en 2003 Chevy Silverado

Byta olja i en 2003 Chevy Silverado är viktigt att ordentligt hålla fordonet i enlighet med Chevrolet underhållsplanen. När du utför ett oljebyte, är gammal motorolja dräneras och fyllas och ett nytt oljefilter har installerats. Detta säkerställer att olja som kommer in i motorn är ren, vilket är viktigt eftersom motorolja tillhandahåller den enda smörjning som håller ren metall från att röra annan metall i motorn. Ett oljebyte på en 2003 Silverado ska fyllas när informationen datorn på instrumentpanelen visar att tjänsten är nödvändig. Saker du behöver
Jack
Jack står
Ratchet och Hylsnyckelsats
Motorolja
Oljefilter
Oljefilternyckel
dräneringskärlet
Visa mer Instruktioner
1

Avlägsna oljepåfyllningslocket. Den tanklocket ligger under huven på motorns ventilkåpan. Ta av locket låter oljan rinna ut ur motorn snabbare.
2

Lyft bilen med en domkraft. Du bör kunna slutföra en Silverado oljebyte utan att använda en domkraft för att lyfta bilen. Men om du inte kan komma åt oljetråget med bilen sänkt, lyfta varje framsida Silverado med en domkraft innan du placerar pallbockar under båda sidorna av framaxeln.
3

bort oljetråget avtappningspluggen. Pluggen är placerad på baksidan av oljetråget, som vetter mot fordonets baksida. Eftersom pluggen lossas, kommer oljan att börja skjuta ut av det, så se till att en åderlåtning pan placeras under avtappningspluggen.
4

Ta bort det gamla oljefiltret. Detta bör ske med hjälp av ett band-typ skiftnyckel oljefiltret. När du bryter loss filtret, bör du kunna avsluta lossa den för hand. Se till att gummipackningen från det gamla filtret tas bort från motorblocket.
5

Installera det nya oljefiltret. Smörj gummipackningen på det nya filtret med ren motorolja. Thread oljefiltret på tills det är handkraft, och sedan göra det tätt med hjälp av oljefilternyckel. Vrid inte mer än 1/4 varv förbi fingrarna med skiftnyckeln, men - hård åtdragning kan filtret crimp flödet av olja genom det
6

Montera oljepluggen pan drain.. När det nya filtret installeras, bör det mesta av oljan vara ur motorn. Sätt tillbaka avtappningspluggen och dra åt den för hand och gör det ordentligt med en Ratchet och uttag.
7

Lägg olja. Beroende på om du har en 4.3 liter, 4,8 liter eller 5,3 liters motorn, fyll på motorolja till den nivå som noterades i instruktionsboken.
8

Kontrollera efter läckor. Kortfattat starta motorn och kontrollera tätheten runt avtappningspluggen eller oljefilter. Om det finns läckor, se till att avtappningspluggen och filter träs korrekt.
9

Sänk Silverado. Om du har placerat Silverado på pallbockar för att slutföra tjänsten, sänka lastbil med en hydraulisk domkraft.
10

Kontrollera oljenivån. Med bilen sänkt utanför pallbockar och på plan mark, kontrollera oljenivån. Det bör vara mellan de låga och full på oljestickan. Om oljan är under detta område, tillsätt lite olja och kontrollera med mätstickan varje gång du lägger till mer olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123839.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.