Hur man installerar slangar på ett värmeelement för en 1996 Grand Am

När fordonen blir äldre, de gummislangar som utgör kylsystemet blir spröd och torr ut. Detta kan orsaka läckor i systemet, vilket gör att kylvätska spiller och om de lämnas därhän, kan orsaka att motorn överhettas. Eftersom värmeelementet får sin värme från kylsystemet, dessa slangar har samma problem och bör bytas ut så snart som möjligt. Saker du behöver
Phillips skruvmejsel
Flathead skruvmejsel
dräneringskärlet
Reservvärmeelement slang
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och lokalisera läckande slang som du vill ersätta. Placera ett uppsamlingskärl under den för att fånga någon kylvätska som strömmar ut.
2

bort slangklämman säkra linjen till värmeelementet med antingen Phillips skruvmejsel eller skruvmejsel, beroende på vilken typ av slangklämma är installerad på slangen. Dra sedan slangen bort av värmeelementet, och att eventuell överflödig kylvätska rinna ner i tråget.
3

Följ värmaren slangen till sin nästa anslutning, och ta bort slangklämman. Dra sedan slangen bort av anslutningen och bort från bilen.
4

Montera slangen Reservvärmeelement i stället för den gamla, med samma slangklämmor som fanns på den ursprungliga slangen, och dra åt ner dem. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123886.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.