Hur se till att din Torkare är redo för vintern

Det är den första snö eller kraftigt regn på vintern. Du slår på vindrutetorkarna. De strimma, smeta, prat, skrika, eller skrapa och definitivt inte hjälper dig att se vägen framåt. Låter det bekant? Visst det gör det ... det har hänt tidigare år också. Vindrutetorkare pågå oftast ett par år innan de behöver bytas, och om vi tänker framåt vi ska inkludera detta som en del av regelbundet underhåll. Ja, visst. Verkligheten är, det är en av de saker som de flesta av oss inte tänker på förrän det blir ett problem. Och problemet är, slår insikten ofta som torkare misslyckas precis när vi behöver dem som mest. Så här ändrar dynamiskt. Saker du behöver
trädgårdsslang
Vindrutespolare Tänger vätska
Skruvmejsel
Torkarblad och ersättare montering (om det behövs)
Visa fler instruktioner
Hur Håll Vindrutetorkare i funktionsdugligt skick
1

inspektera tillståndet för dina torkarblad. Ett bra tillfälle att göra detta är när du tvättar bilen. Se till att gummi kanter är skarpa, jämna, raka och rena så att de kan ta bort regn, snö, smuts, is och slask. Gummit måste vara flexibel även vid frost så bladet vänds över som torkarna ändrar riktning.
2

Inspektera hela torkarenheten inklusive ram och arm. En lös torkarbladet kan allvarligt repa en vindruta. Svag fjäderspänningen innebär aerodynamiska krafter kan lyfta bladet från vindrutan något vid höga hastigheter och orsaka pladder, hoppa, eller smetar.
3

Byt stel, trasiga och spruckna torkarblad samt som böjda, korroderade, svaga, eller vriden torkararmarna. Mät bladlängd och hur bladet fäster torkararmen för att se till att du får rätt ersättning. Ännu bättre, ta hela enheten med dig och det kommer att finnas någon risk för fel. Köp högkvalitativa ersättare eftersom vissa billiga sådana inte kan böjas exakt överensstämmer med vindrutan konturer, vilket lämnar uncleared områden. Billiga armar och ramar kan också lyfta vid högre hastigheter eftersom de saknar tillräcklig fjäderspänning.
4

Byta knivar och församlingar torkarblad är lätt och verktyg krävs vanligtvis inte. Som mest kanske du behöver en skruvmejsel och tång. "Universal" ersättare kommer med flera olika typer av monteringsadaptrar. Läs instruktionerna och använda de rätta för din bil. Många torkararmarna kan artikulera utåt från vindrutan medan ersätter blad, vilket underlättar installationen.
5 < p> Torkare behöver motion, så driva dem varje par veckor. Wet vindrutan först med vindrutan brickor eller en trädgårdsslang så du inte arbetar vindrutetorkare på en torr vindruta. Det kan också vara lämpligt att göra detta medan tvätta ditt fordon .
6

Håll dina torkarbladen rengöras för att förlänga deras livslängd. Använd en ren trasa och spolarvätska för rengöring eller kommersiella torkare balsam som både rena och återställa flexibiliteten torkarbladet.

7

Kontrollera din vindrutespolarvätskans nivå och fyll på med spolarvätska. Använd inte vatten eftersom detta kan frysa i kallare klimat. Kontrollera att vindrutan brickor fungerar korrekt och spraya en hälsosam mängd på vindrutan.

8 p Om din vintrar är särskilt allvarliga bör du överväga tunga vinter blad. Dessa har större profiler för att bättre ta bort snön. De använder också gummiblandningar som håller dem flexibel vid minusgrader och förhindra snö och is samlas på bladet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123950.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.