Så ändrar bromsbeläggen på en 1998 Buick Regal

Buick används rotortyp bromsar på fram-och bakhjulen av 1998 års modell Regal. Rotor bromsar ger bättre bromskraft än trumbromsar de ersatte, och kräver mindre underhåll. Bromsarna omvandlar kinetisk energi (rörelse) till termisk energi (värme) på grund av friktionen mellan bromsbeläggen och bromsskivan. Friktionsmaterial på bromsbelägget är mjukare än stålet i rotorn, och så småningom nöts bort under användning. Kontrollera och underhålla bromsbeläggen på din Buick Regal med jämna mellanrum. Saker du behöver
spruta eller kalkon Baster
Jack
4 pallbockar
Däck Tool Review Catch pan
Aerosol bromsrengöringsmedel
Wrench in
Wire eller bungee rep
Nya bromsbelägg
Anti-squeal förening
Nya bromsklosshållaren klipp
1/2-tums momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

bort bromsvätskebehållaren lock för hand och dra ut och kasta 2/3 av bromsvätska med en spruta eller kalkon baster.
2

i parkeringsbromsen. Lossa muttrarna med ett däck verktyg. Höj framsidan av Regal med en domkraft och stödja bilen med pallbockar. Upprepa för den bakre delen av bilen. Addera 3

helt ta bort alla muttrarna. Ta bort hjulen från fordonet. Montera två muttrarna på varje rotor för att hålla rotorn på plats.
4

Placera en dropplådan under bromsarna att samla renare avrinning. Ta bort alla bromsdamm och smuts från bromsarna, med hjälp av en aerosol bromsrengöringsmedel.
5

Placera en stor C-klämma över bromsok, bär på tjocklek i ryggen och den yttre bromsbelägg fram. Dra åt klämman för hand för att komprimera bromsok och låta kuddarna för att frigöra rotorn. Släpp klämman när du har komprimerat bromsok nog för att tillåta avlägsnande.
6

Ta bort den nedre bromsok glidstiftet med en box-nyckel och en skiftnyckel. Vrid bromsok upp för att få tillgång till dynorna. Stötta bromsok med en längd av tråd eller en kort bungee rep. Stöd inte bromsok vikt med gummi broms slang.
7

Skjut de inre och yttre bromsbelägg från bromsok fästet. Ta bort de övre och undre dynan klämmorna från bromsok fästet för hand.
8

Installera den nya dynan klämmorna på konsolen. Coat baksidan av varje dyna med anti-squeal föreningen. Montera de inre och yttre bromsbelägg genom att skjuta dem på klippen för hand.
9

Komprimera bromsoket igen med C-klämma och en träbit vid behov. Vrid bromsok ned på plats på fästet. Sätt tillbaka bromsok float stiftet med skiftnycklar.
10

Ta bort de två muttrarna, sedan montera hjulet. Montera hjulet s muttrarna, dra sedan åt dem med handen.
11

Upprepa denna process för alla fyra hjulen, sedan sänka Buick av domkraften står med domkraften. Dra åt muttrarna med 100 fot-pounds) i ett kors-mönster med en 1/2-tums momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123903.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.