Så Kontrollera motorns oljenivå för ditt fordon med mätstickan

Kontroll av motorns oljenivå för ditt fordon på en regelbunden basis är viktigt att upprätthålla en fungerande bil. Du kan använda stickan för att kontrollera oljenivån i motorn. Lätt att hitta, är oljestickan placerad under huven på bilen. Följ dessa steg för att kontrollera nivån på motorolja i bilen med mätstickan. Saker du behöver
pappershandduk eller trasa
Visa fler instruktioner
1

parkera din bil på plan mark och stänga av den. Låt motorn svalna om du har tid. Cool olja är lättare att läsa på oljestickan.
2

Hitta oljestickan under huven på din bil. Det bör vara nära centrum nära motorn. Det kommer att finnas en ögla på slutet eller något annat sätt för dig att förstå mätstickan. Mätstickan för oljan är ofta gula eller annan ljus färg och det kanske säger motorolja på det. Om du inte hittar det, se bilens instruktionsbok.
3

Dra upp mätstickan efter att du har bestämt vilken som är den rätta. Ha en trasa eller pappershandduk hands. Torka av mätstickan, sätt tillbaka det ordentligt och dra ut den igen.
4

Leta efter 2 märken, ett med ordet "full" och en annan linje en tum eller så under den. Det finns vanligtvis en korsmönstret mellan de två märkena. Motorns oljenivå kommer sannolikt att vara någonstans i denna Korsstreck området.
5

Kontrollera igen motorns oljenivå efter att ha lagt mer olja om du behöver, noga med att inte föra motorns oljenivå över hela linje. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123974.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.